Volledig scherm
© Toin Damen Pro Shots

Helmond Sport verliest vermakelijke oefenwedstrijd van Go Ahead

HELMOND - Helmond Sport heeft maandagmiddag de oefenwedstrijd tegen eredivisionist Go Ahead Eagles met 0-1 verloren. De 1e helft kreeg Helmond Sport de nodige kansen, maar werd er niet gescoord. De 2e helft was Go Ahead de bovenliggende partij.

Helmond Sport begon tegen Go Ahead Eagles met een ploeg die vrijdag ook tegen MVV eens aan de aftrap zou kunnen verschijnen. De 1e helft kregen beide ploegen kansen over en weer, maar verzuimde Helmond Sport te scoren. Teije ten Den en Steven Edwards waren nog het dichtst bij een treffer, maar scoorden niet. Eagles deed dat wel; in de 36e minuut legde Elvis Manu de bal terug op Leon de Kogel: 0-1.

Opstootje

Na rust had Helmond Sport meer moeite met Go Ahead Eagles, dat al snel 2 prima kansen kreeg, maar niet scoorde. In de 70e minuut kwam Eagles-speler Daniel Crowley onbesuisd in op Robert van Koesveld, die verhaal ging halen. Er ontstond een opstootje, de scheidsrechter besloot beide spelers van het veld te sturen. Wél mochten er 2 andere spelers in, om zo toch 11 tegen 11 te blijven spelen.

Helmond Sport: Kaya; Verkennis (77. Verkoelen), Warmolts (77. De Louw), Van Koesveld (71. Eisden), Justiana; Hiwat (46. Janzen), Edwards, Braber (71. Reugebrink), Hocher (64. Strijbosch); Thomassen, Ten Den (71. Hasani).