Volledig scherm
De open dag van Helmond Sport werd altijd bij het stadion gehouden, maar verhuist nu naar de stad. © Fotomeulenhof

Helmond Sport verplaatst open dag naar de stad

Helmond Sport trekt er hard aan om de stad weer achter de club te krijgen. Een volgende stap in dat proces is het verplaatsen van de open dag. Die wordt dit jaar niet - zoals de traditie al jaren voorschrijft - bij het stadion gehouden, maar juist in het centrum van Helmond op 24 augustus. 

Sinds het begin van vorig seizoen zijn de clubleiding en het bestuur van Helmond Sport druk bezig om de stad meer en meer bij de club te betrekken. Helmond Sport wil simpel gezegd niet meer die naar binnen gekeerde profclub zijn. Met medewerking van sportmarketingbureau Triple Double werd er aan een plan gewerkt en heeft de club het roer omgegooid. Met de slogan Heel Helmond Sport is er al veel op gang gebracht. ,,We zetten de deur open. We gaan naar de stad om Helmond een leuke dag te laten beleven”, stelt directeur Leon Vlemmings. 

En dus wordt de open dag ook niet aan een oefenwedstrijd gekoppeld. Helmond Sport speelt op 23 augustus, één dag voor de open dag, nog thuis tegen Almere City. Maar wie denkt dat de spelers het een dag later rustig aan kunnen doen, heeft het mis. Zo houden zij  een wedstrijdje ‘selfies maken’ in de stad. De speler die met de meeste Helmonders op de foto gaat, heeft gewonnen. Verder geven de spelers een voetbalclinic. De trouwe fan hoeft ook niet te vrezen: net als andere jaren zijn er weer diverse kraampjes waarin kleding wordt verkocht. 

Onderstaand het volledige schema: