Volledig scherm
Tibeau Swinnen snelt voorbij Tom Boere van FC Twente. © Thomas Bakker

Helmond Sport verrast met gelijkspel na bizarre slotfase tegen FC Twente

Helmond Sport leek op weg naar een heuse stunt tegen FC Twente, maar moest genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2. Bart Meijers leek de Helmonders in de 89ste minuut naar een overwinning te schieten, maar nog geen minuut later was het alweer gelijk door een kopbal van Jari Oosterwijk.

Helmond Sport-trainer Robby Alflen voerde één wijziging door in zijn basisopstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Dordrecht. Diego Snepvangers mocht beginnen ten faveure van Daan Ibrahim, zodoende verhuisde Furhgill Zeldenrust naar de rechterflank en speelde Snepvangers vanaf links.

Gevaar Helmond Sport

Met Snepvangers in de ploeg begon Helmond Sport alleraardigst aan de wedstrijd tegen FC Twente. De linksbuiten vuurde in de 6de minuut op de benen van doelman Joel Drommel, de rebound was bijna een prooi voor Arne Naudts. Ook daarna kwam Helmond Sport er af en toe gevaarlijk uit, al had FC Twente wel – zoals je mag verwachten – het betere van het spel. In de 28ste minuut stuitte Rafael Ramos op doelman Stijn van Gassel, daarna schoot Tim Holscher de bal in het zijnet. Daar bleef het voor rust ook bij: 0-0.

Doelpunt Zeldenrust

In de tweede helft stond Helmond Sport al vrij snel met de rug tegen de muur. Het leek een zware wedstrijd te worden; in de 52ste minuut profiteerde Aitor Cantalapiedra bijna van miscommunicatie tussen Snepvangers en Tibeau Swinnen, maar de Spanjaard speelde de bal te ver voor zich uit. In de 57ste minuut was het wél raak: Helmond Sport kwam onverwacht op voorsprong. Zeldenrust speelde zijn tegenstander uit en verraste FC Twente-doelman Drommel in de korte hoek: 1-0.

Bizarre slotfase

FC Twente was even van slag door de tegentreffer en kwam nog amper tot kansen. In de 77ste minuut viel uit het niets de gelijkmaker nadat Helmond Sport-verdediger Joeri Poelmans de bal tegen zijn arm kreeg. Een terechte penalty, die werd benut door voormalig FC Eindhoven-aanvaller Tom Boere: 1-1. In de 89ste minuut schoot Bart Meijers de bal uit een corner binnen en leek hij voor een stunt te zorgen: 2-1. De vreugde was echter van korte duur; één minuut later versloeg Jari Oosterwijk keeper Stijn van Gassel – die er niet helemaal lekker uit zag – in de lucht. Zodoende werd het 2-2. In de slotfase werd het nog onvriendelijk en werd materiaalman Bryan van de Meulenhof met een rode kaart naar de catacomben gestuurd.

 1. Helmond Sport-trainer Alflen zoekt naar oorzaak blessuregolf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’
  voorbeschouwing

  Helmond Sport-trai­ner Alflen zoekt naar oorzaak blessure­golf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’

  Helmond Sport mist tegen FC Volendam mogelijk een compleet elftal aan spelers. Het gros is geblesseerd, Tibeau Swinnen, Joeri Poelmans en mogelijk Koen Wesdorp missen Volendam-uit vanwege schorsingen. Helmond Sport-trainer Robby Alflen snapt ook niet hoe de ene na de andere speler geblesseerd raakt. ,,Misschien komt het wel omdat we een dramatisch veld hebben”, gist hij.
 2. Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenregen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenre­gen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Met drie rode kaarten in negen minuten schreef Helmond Sport tegen FC Dordrecht historie; in de eerste divisie kwam dat in zo'n kort tijdsbestek in elk geval de laatste dertig jaar niet voor. Directeur Leon Vlemmings kijkt in de spiegel en vindt dat spelers er voortaan ‘alles aan moeten doen’ om dergelijke situaties te vermijden. De club gaat wél in beroep tegen de straf van Koen Wesdorp.