Volledig scherm
Helmond Sport tegen Mierlo-Hout © BSR/Soccrates

Helmond Sport verslaat de jubilerende amateurs van RKSV Mierlo-Hout

Helmond Sport heeft het eerste oefenduel in aanloop naar het nieuwe seizoen tot een goed einde gebracht. Tweedeklasser RKSV Mierlo-Hout, dat het treffen regelde in het kader van haar honderdjarig jubileum, werd met 1-4 verslagen.

Bijna alle selectiespelers kregen een helft speeltijd op Sportpark De Beemd. Alleen Ferry de Regt (ontbrak na botsing op vrijdagtraining) en stagekeeper Ted Verberne kwamen niet in actie.

Helmond Sport begon voortvarend, met al in de vierde minuut een goal van de nieuwe spits, Givan Werkhoven. De boomlange aanvaller draaide goed weg bij een directe tegenstander en schoof diagonaal binnen, 0-1. De profs heersten in het eerste half uur en kwamen bijna op 0-2 door een schot van Sander Vereijken. De buitenspeler, die twee seizoenen geleden nog uitkwam voor tegenstander Mierlo-Hout, zag zijn inzet de paal toucheren.

Smaak te pakken

Mierlo-Hout stak gedurende de eerste helft steeds vaker de middenlijn over en produceerde zelfs een gelijkmaker. Na een mooie aanval tikte Thom Meeuwsen van dichtbij een lage voorzet tegen de touwen, 1-1. De amateurs hadden na de goal de smaak te pakken, maar moesten op slag van rust toch de 1-2 incasseren. Dean Koolhof nam de treffer voor zijn rekening.

Kort na rust, in de vijftigste minuut, maakte Robert Mutzers er uit de draai 1-3 van. In de tweede helft voetbalde Helmond Sport, met een bijna compleet nieuwe ploeg, wat makkelijker. Orhan Džepar viel op op het middenveld en Mutzers toonde zich voorin bedrijvig, al miste laatstgenoemde ook tal van kansen. Ook Mierlo-Hout kreeg nog mogelijkheden op 2-3, maar uiteindelijk bepaalde Bram Zwanen de eindstand op 1-4.

Opstelling Helmond Sport in de eerste helft: Tielemans; Neral, Klomp, Wesdorp, Poelmans; Van der Vorst, Swinnen, Koolhof; Vereijken, Werkhoven, Ibrahim.

Opstelling Helmond Sport in de tweede helft: Van Gassel; Joppen, Verkennis, De Louw, Poelmans; Ibrahim, Zwanen, Dzepar, Snepvangers; Respen, Mutzers.