Volledig scherm
© Toin Damen Pro Shots

Helmond Sport verwacht dit seizoen negatief resultaat van 556.000 euro

HELMOND - Helmond Sport verwacht dit seizoen een resultaat van 556.000 euro negatief op de begroting te draaien. Vorig seizoen was dat nog een verlies van 232.000 euro.

Dat blijkt uit de jaarcijfers van de club, die door de KNVB weer in de relatief veilige categorie 2 is ingedeeld. De toekomst is niet in gevaar: het gat op de begroting wordt in ieder geval tot eind 2017 door externe partijen gedekt. Dat het verwachte gat op de begroting voor dit seizoen meer dan het dubbele van vorig seizoen bedraagt, komt grotendeels door de teruglopende omzet uit sponsorinkomsten. De directie van Helmond Sport verwacht de inkomsten mede te vergroten door de positieve impact die de plannen voor een nieuw stadion op De Braak hebben.

De financiële tekorten brengen de toekomst van Helmond Sport voorlopig niet in gevaar. Tot en met eind 2017 zullen diverse bedrijven, waaronder Vescom van voorzitter Philippe van Esch, de tekorten dekken. "Dat zijn keiharde euro's die zijn toegezegd, de begroting is ook gedekt door die garantstelling. Er is dus eigenlijk geen tekort'', zegt directeur Marcel van den Bunder.

 1. ‘Uitgemaakt voor Zwarte Piet’: Jong PSV’er Sidibe blij na goals en boos om racisme

  ‘Uitgemaakt voor Zwarte Piet’: Jong PSV’er Sidibe blij na goals en boos om racisme

  Jong PSV-belofte Sekou Sidibe beleefde gisteren met Jong PSV sportief een mooie avond bij Helmond Sport, waar het beloftenteam de eerste uitzege van het seizoen pakte. De 18-jarige aanvaller scoorde twee keer en was daarmee belangrijk voor zijn ploeg. Na afloop was hij blij, maar kort daarvoor ook teleurgesteld en boos omdat hij naar eigen zeggen een racistische opmerking naar zijn hoofd had gekregen.
 2. Helmond Sport wil meer dan een lastig ploegje zijn, ook tegen Jong PSV: ‘Nu wél over de streep trekken’
  voorbeschouwing

  Helmond Sport wil meer dan een lastig ploegje zijn, ook tegen Jong PSV: ‘Nu wél over de streep trekken’

  Het klinkt gek na 2 punten uit de laatste 4 wedstrijden, maar met het vertrouwen zit het op dit moment wel goed bij Helmond Sport dat vrijdag tegen Jong PSV speelt. De ploeg van trainer Wil Boessen maakte het FC Den Bosch (1-1), NEC (1-2), De Graafschap (1-2) en Jong Ajax (1-1) meer dan moeilijk. ,,Wij hebben bewezen dat we een lastig ploegje zijn”, benadrukt trainer Wil Boessen.