Volledig scherm
© Toin Damen Pro Shots

Helmond Sport verwacht dit seizoen negatief resultaat van 556.000 euro

HELMOND - Helmond Sport verwacht dit seizoen een resultaat van 556.000 euro negatief op de begroting te draaien. Vorig seizoen was dat nog een verlies van 232.000 euro.

Dat blijkt uit de jaarcijfers van de club, die door de KNVB weer in de relatief veilige categorie 2 is ingedeeld. De toekomst is niet in gevaar: het gat op de begroting wordt in ieder geval tot eind 2017 door externe partijen gedekt. Dat het verwachte gat op de begroting voor dit seizoen meer dan het dubbele van vorig seizoen bedraagt, komt grotendeels door de teruglopende omzet uit sponsorinkomsten. De directie van Helmond Sport verwacht de inkomsten mede te vergroten door de positieve impact die de plannen voor een nieuw stadion op De Braak hebben.

De financiële tekorten brengen de toekomst van Helmond Sport voorlopig niet in gevaar. Tot en met eind 2017 zullen diverse bedrijven, waaronder Vescom van voorzitter Philippe van Esch, de tekorten dekken. "Dat zijn keiharde euro's die zijn toegezegd, de begroting is ook gedekt door die garantstelling. Er is dus eigenlijk geen tekort'', zegt directeur Marcel van den Bunder.