Volledig scherm
PREMIUM
Sander Vereijken speelde vorig seizoen nog bij Gemert, maar startte gisteren in Utrecht alweer voor de vijfde keer dit seizoen in de basis bij Helmond Sport. © BSR Agency

Helmond Sport voor het eerst écht vervelend op vreemde bodem: ‘Die uitoverwinning komt eraan’

Helmond Sport heeft zich met een remise bij het in vorm verkerende Jong FC Utrecht aardig gerevancheerd voor de zeperd tegen TOP. En de ploeg van Wil Boessen pakte voor het eerst dit seizoen een punt in een uitwedstrijd. ,,Die uitoverwinning komt eraan", stelde Sander Vereijken.

Helmond Sport wacht al 28 uitwedstrijden op een overwinning, maar het was niet het negatieve gevoel van die reeks dat gisteravond na de remise bij Jong FC Utrecht overheerste. Coach Wil Boessen deelde zijn ploeg juist complimenten uit voor de strijdlust en inzet. ,,Tegen TOP (0-2 nederlaag, red.) was het veel te slap, nu was de strijd er wel. Daarom heb ik mijn ploeg complimenten gegeven", zei Boessen.

 1. ‘Uitgemaakt voor Zwarte Piet’: Jong PSV’er Sidibe blij na goals en boos om racisme

  ‘Uitgemaakt voor Zwarte Piet’: Jong PSV’er Sidibe blij na goals en boos om racisme

  Jong PSV-belofte Sekou Sidibe beleefde gisteren met Jong PSV sportief een mooie avond bij Helmond Sport, waar het beloftenteam de eerste uitzege van het seizoen pakte. De 18-jarige aanvaller scoorde twee keer en was daarmee belangrijk voor zijn ploeg. Na afloop was hij blij, maar kort daarvoor ook teleurgesteld en boos omdat hij naar eigen zeggen een racistische opmerking naar zijn hoofd had gekregen.
 2. Helmond Sport wil meer dan een lastig ploegje zijn, ook tegen Jong PSV: ‘Nu wél over de streep trekken’
  voorbeschouwing

  Helmond Sport wil meer dan een lastig ploegje zijn, ook tegen Jong PSV: ‘Nu wél over de streep trekken’

  Het klinkt gek na 2 punten uit de laatste 4 wedstrijden, maar met het vertrouwen zit het op dit moment wel goed bij Helmond Sport dat vrijdag tegen Jong PSV speelt. De ploeg van trainer Wil Boessen maakte het FC Den Bosch (1-1), NEC (1-2), De Graafschap (1-2) en Jong Ajax (1-1) meer dan moeilijk. ,,Wij hebben bewezen dat we een lastig ploegje zijn”, benadrukt trainer Wil Boessen.