Volledig scherm
Drukke eerste training Helmond Sport © Wim van den Broek

Helmond Sport werkt drukbezochte eerste training af

HELMOND. Tijdens de eerste drukbezochte training van het seizoen van Helmond Sport stonden er 26 spelers op het veld. Trainer Roy Hendriksen heeft nog een aantal technische keuzes te maken.

Enkele opvallende zaken op die eerste dag van het seizoen. Zo maakten drie testspelers hun opwachting in het rood-zwarte trainingstenue. Oude bekende Marc Höcher, die vorig seizoen onder contract stond bij Rot-Weiß Erfurt, is er daar een van. De inmiddels 31-jarige aanvaller, die bijna 150 duels speelde voor Helmond Sport, wil allereerst fit worden bij zijn voormalige werkgever. Al is een nieuwe verbintenis niet uitgesloten.

Hendriksen en zijn staf zijn daarnaast benieuwd naar de verrichtingen van Christian Supusepa. De linksbenige verdediger stond vorig seizoen onder contract bij Sparta, maar is nu op zoek naar een nieuwe werkgever. Hendriksen wil zich nog versterken in de defensie én speurt bovendien ook naar routine, waardoor Supusepa weleens een serieuze optie zou kunnen zijn. Ook Rodney Lopes Cabral (21), die normaal gesproken als rechtsback opereert, wil indruk maken in Helmond. Cabral doorliep de Feyenoord-opleiding, maar een knieblessure zorgde ervoor dat hij in Rotterdam niet tot de hoofdmacht kon doorstoten.

Hendriksen maakte tijdens en na de training een ontspannen indruk. „Het is weer begonnen, en dat is lekker. Ik ben tevreden hoe het er nu uitziet, maar het is nog altijd pas juni. Er kan dus nog het nodige veranderen in de selectie. Ik wil in ieder geval bij de eerste negen eindigen.”