Volledig scherm
Helmond Sport-trainer Wil Boessen wil tegen Jong PSV eindelijk weer eens drie punten pakken. © BSR Agency

Helmond Sport wil meer dan een lastig ploegje zijn, ook tegen Jong PSV: ‘Nu wél over de streep trekken’

voorbeschouwingHet klinkt gek na 2 punten uit de laatste 4 wedstrijden, maar met het vertrouwen zit het op dit moment wel goed bij Helmond Sport dat vrijdag tegen Jong PSV speelt. De ploeg van trainer Wil Boessen maakte het FC Den Bosch (1-1), NEC (1-2), De Graafschap (1-2) en Jong Ajax (1-1) meer dan moeilijk. ,,Wij hebben bewezen dat we een lastig ploegje zijn”, benadrukt trainer Wil Boessen.  

Tegen NEC en De Graafschap werd ook nog eens in de extra tijd pas verloren. Tegen Jong Ajax bleef Helmond Sport wél overeind. Toch had er volgens Boessen nog meer in kunnen zitten, en dan met name voor rust. ,,In de eerste helft hebben we bijna geen kans weggegeven en hadden we nog een strafschop moeten krijgen”, vindt Boessen. Hij doelt op het moment dat Dean Koolhof neerging in het strafschopgebied van Ajax. Arbiter Jannick van der Laan wuifde het echter weg. ,,In mijn ogen was het een strafschop. Dan is het 0-2 en is het wel gespeeld.”

Desondanks heeft Helmond Sport zich in november wel hersteld van de bekerblamage tegen de amateurs van GVVV en de dramatische thuiswedstrijd tegen Telstar (1-4). Nu is het zaak om niet alleen ‘een lastig ploegje’ te zijn, maar ook om eens te gaan winnen. De laatste zege dateert van 18 oktober, op bezoek bij FC Dordrecht. ,,Qua discipline en organisatie zit het wel goed met dit elftal, nu moeten we dat nog omzetten in doelpunten”, vindt Boessen. Hij hoopt vrijdag tegen Jong PSV op ‘een ommekeer.’ ,,We moeten het nu wél over de streep trekken.”

Dezelfde elf

Dat moet Boessen doen zonder de al enige tijd geblesseerden Diego Snepvangers (lies), Bram Zwanen (enkel) en Stefan Tielemans (teen). Ook voor Bodi Brusselers (hersenschudding) en Joeri Poelmans (rug) komt het duel met de Eindhovense beloftenploeg nog te vroeg. Nick de Louw is wel weer fit, maar Boessen kiest voor dezelfde elf als tegen Jong Ajax. ,,We moeten zorgen dat we in de duels komen”, zegt de coach over Jong PSV, dat op de 18de plek staat. ,,Ze zijn nog erg jong en erg licht, maar kunnen wel voetballen. Dat moeten wij ze niet laten doen.”

Vermoedelijke opstelling: Van Gassel; Joppen, De Regt, Klomp, Dzepar; Koolhof, Swinnen, Stans, Vereijken; Werkhoven, Respen.