Volledig scherm
Robert Braber maakte de 1-0 voor Helmond Sport. © Toin Damen/Pro Shots

Helmond Sport wint dankzij sterke 1e helft ruim van KIFA Pro

HELMOND - Helmond Sport heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met ruime cijfers gewonnen van KIFA Pro, een team met transfervrije spelers. De thuisploeg had de 4-1 zege te danken aan een sterke 1e helft, waarin alle Helmondse treffers vielen.

Kemy Agustien en Gill Swerts waren de meest bekende namen van KIFA Pro. Helmond Sport begon met een op papier sterke opstelling met Furhgill Zeldenrust als vervanger voor de geblesseerde Giovanni Hiwat. Zeldenrust stond ook mede aan de basis van de openingstreffer na 6 minuten; hij speelde Robert Braber in, die de bal vervolgens me links in de verre hoek schoof: 1-0. Die treffer was het begin van een prima 1e helft van de Helmonders, al moet gezegd worden dat de tegenstander geen bijster sterke indruk maakte.

Edwards scoort vanaf 30 meter

In de 17e minuut drukte Helmond Sport het krachtverschil verder uit in de score. Steven Edwards kreeg de bal op een meter of 30 van het doel en schoot hem fraai over doelman Bjorn Haggerty: 2-0. Daarna kreeg Helmond Sport een tegenvaller te verwerken: Zeldenrust viel uit met een op het oog vervelende hamstringblessure. Shpend Hasani kwam in de ploeg, Marc Hocher ging op rechts spelen en Jordy Thomassen op links. Vanaf de vleugel had Thomassen in de 33e minuut een aardige pass in huis, waarna Hocher droog raak schoot: 3-0. Daar bleef het niet bij, vlak voor rust maakte Jason Bourdouxhe er uit de rebound ook nog 4-0 van, nadat doelman Haggerty de bal knullig verwerkte.

In de 2e helft oogde Helmond Sport minder scherp en kreeg de ploeg in de 51e minuut ook een doelpunt tegen. Dion Gijzen kreeg de nodige ruimte en schoot de bal vanaf een meter of 20 buiten het bereik van Ferhat Kaya: 4-1. Ook daarna was Helmond Sport geen schim meer van de ploeg die het in de 1e helft was en waren er amper hoogtepunten. In de 71e minuut leek Jordy Thomassen 5-1 te maken, maar zijn rake kopbal werd afgekeurd wegens buitenspel.