Daan Ibrahim kwam dit seizoen tot 8 invalbeurten voor Helmond Sport.
Volledig scherm
Daan Ibrahim kwam dit seizoen tot 8 invalbeurten voor Helmond Sport. © BSR Agency

Ibrahim verlaat Helmond Sport en kiest voor maatschappelijke carrière

Daan Ibrahim (24) heeft Helmond Sport per direct verlaten: de Volendammer wist in 2,5 seizoen geen contract af te dwingen en kiest voor zijn maatschappelijke carrière. ,,Daar hebben wij alle begrip voor. Daan heeft zich altijd professioneel opgesteld”, benadrukt directeur Leon Vlemmings. 

Ibrahim voetbalde in de jeugd bij de amateurs van RKAV Volendam en werd in 2015 opgepikt door Almere City, waar hij op 30 oktober 2015 met een invalbeurt debuteerde in het betaalde voetbal. Nadat hij bij Almere City vooral in het beloftenteam actief was, waagde hij in 2017 zijn kans bij Helmond Sport. Ook daar speelde hij in eerste instantie vooral bij de beloften, maar in het laatste seizoen (2017-2018) onder leiding van trainer Roy Hendriksen kreeg de aanvaller de kans om zich te laten zien met een aantal invalbeurten en één basisplek. 

Reiskostenvergoeding

Vorig seizoen hield een zware achillespeesblessure hem bijna een heel seizoen aan de kant en dit seizoen kreeg hij onder trainer Wil Boessen weer een nieuwe kans. Ibrahim, die slechts voor een reiskostenvergoeding op De Braak actief was, kwam dit seizoen nog tot acht invalbeurten, maar wist niet te scoren. Hij heeft per direct voor zijn maatschappelijke loopbaan gekozen, hij is ook bezig met een HBO-opleiding. ,,Daan vond het heel jammer om dit midden in het seizoen te doen, maar hij kiest voor zijn kansen qua school en werk”, aldus Vlemmings. 

Het is niet bekend waar Ibrahim gaat voetballen, de kans is groot dat hij terugkeert bij zijn oude club RKAV Volendam.