Jeff Stans ligt tot 2021 vast bij Helmond Sport, nadat hij eerder voor Go Ahead Eagles, NAC, Excelsior en RKC actief was.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeff Stans ligt tot 2021 vast bij Helmond Sport, nadat hij eerder voor Go Ahead Eagles, NAC, Excelsior en RKC actief was. © Jean Pierre Reijnen

Jeff Stans wil op én naast het veld presteren: ‘Mooi om als profvoetballer iets terug te geven aan de maatschappij’

HELMOND SPORTMet Jeff Stans haalde Helmond Sport niet alleen een ervaren voetballer binnen, maar ook een persoon die zich inzet voor gedetineerden. ,,Ik doe graag iets terug.”

De zomer duurde voor zijn gevoel behoorlijk wat langer dan anders. Jeff Stans (29) zat halverwege augustus nog zonder club, nadat Go Ahead Eagles zijn aflopende contract niet had verlengd. De middenvelder wachtte op de voor zijn gevoel juiste aanbieding, maar die kwam lange tijd maar niet. ,,Israël, België en ook Nederland... Ik heb meerdere gesprekken gehad, maar wat het buitenland betreft kwam het totale plaatje maar niet voorbij. En clubs bovenin de eerste divisie en de eredivisie wilden wachten, terwijl voor mij de tijd op een gegeven moment begon te dringen”, blikt Stans terug.