Volledig scherm
Kjell Knops speelde in Nederland voor Roda JC en MVV. © ProShots

Kjell Knops op proef bij Helmond Sport

Kjell Knops (31) is sinds woensdag op proef bij Helmond Sport. De linksbenige centrumverdediger zit zonder club, nadat zijn contract bij Port Vale afgelopen zomer niet werd verlengd. Knops trainde in de voorbereiding ook al enkele weken mee met zijn oude club MVV. 

Door een slepende knieblessure, plus een ernstige infectie, was het lange tijd de vraag of Knops überhaupt nog ooit kon voetballen. Hij scheurde in april 2017 zijn kruisband af bij Port Vale, een club uit de Engelse League One. Het afgelopen seizoen speelde hij geen minuut, in de voorbereiding maakte hij zijn rentree bij MVV. Dat is ook de club waar Knops van 2011 tot en met 2016 speelde. 

Ervaring

Helmond Sport kan nog wel een linksbenige verdediger gebruiken. Met Nick de Louw, Ron Janzen en Joeri Poelmans zijn er momenteel drie linkspoten voor twee posities. Knops brengt bovendien ervaring mee en kan ook op die manier een meerwaarde zijn voor de jonge ploeg van Helmond Sport-trainer Robby Afllen. 

  1. Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel pijnigt FC Eindhoven opnieuw: ‘Vooral mooi voor de supporters’
    video

    Helmond Sport-doel­man Stijn van Gassel pijnigt FC Eindhoven opnieuw: ‘Vooral mooi voor de supporters’

    Het seizoen van Helmond Sport is er niet mee gered, maar de overwinning in de derby op FC Eindhoven geeft het wel enige glans. En dan vooral voor de supporters, wilde doelman Stijn van Gassel na afloop benadrukken. ,,Het is een kloteseizoen, ook voor onze supporters. En je weet dat de derby hier leeft. Dan is het mooi dat je met zo'n mooi weertje de punten over de streep trekt.”