Volledig scherm
Een klein groepje 'Helmond Sport-fans' zoekt de confrontatie. © Twitter Beerschot Wilrijk

Klein groepje 'Helmond Sport-fans' misdraagt zich bij Belgische voetbalwedstrijd

HELMOND - Een groepje van zo'n 15 personen die zich aanhanger van Helmond Sport noemen, was zaterdagavond betrokken bij rellen in de voetbalwedstrijd tussen de Belgische clubs FCV Dender en Beerschot Wilrijk. Fans van Helmond Sport zijn bevriend met die van FCV Dender en waren met zo'n 50 personen op bezoek. De officiële supportersvereniging van Helmond Sport distantieert zich van het wangedrag.

De groep van 50 fans was met de bus naar België gegaan om de wedstrijd te bezoeken en zat achter het doel. Naarmate de wedstrijd vorderde werd de sfeer in het stadion grimmiger, in de 89ste minuut verliet een groepje van zo'n 15 'Helmond Sport-fans' het eigen vak om de confrontatie te zoeken met fans van Beerschot Wilrijk. Drie politieagenten kwamen tussenbeide en sloegen het groepje van 15 fans terug richting het vak.

De wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd en daarna uitgespeeld. De groep Helmond Sport-aanhangers werd vervolgens onder politiebegeleiding naar het bureau gebracht en daar werden zij gefouilleerd en op de foto gezet. Ook moesten alle 50 aanhangers hun identiteitsbewijs tonen, daarna mochten zij weer terug naar Helmond rijden. Het is nog niet bekend of de Belgische voetbalbond maatregelen neemt na de rellen.

Supportersvereniging distantieert zich van wangedrag

De officiële supportersvereniging van Helmond Sport neemt op Facebook afstand van het gedrag van het groepje van zo'n 15 personen. De fanclub heeft de busreis naar Dender niet georganiseerd, maar wordt er wel op aangekeken. "De SVHS distantieert zich van deze hooligans die zeggen supporter te zijn van Helmond Sport, maar zich op deze manier zo misdragen dat zij er juist voor zorgen dat Helmond Sport een slechte reputatie krijgt", aldus de fanclub. Ook de Belgische clubs FCV Dender en Beerschot Wilrijk noemen het gedrag schandalig.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement