Volledig scherm
NEC-speler Kevin Jansen in duel met Rick Stuy van den Herik van FC Oss. © Pro Shots

Lijnders waakt voor de omschakeling tegen Helmond Sport

NEC is met nog vier duels te gaan weer volop in de race voor de titel in de eerste divisie. Vrijdagavond speelt de ploeg van Pepijn Lijnders tegen Helmond Sport. ,,Die ploeg is in de omschakeling gevaarlijk en goed georganiseerd.’’

Volgens de oefenmeester heeft Helmond Sport een ploeg die kan vechten. ,,Dat is typerend voor het spel van Helmond. We zullen heel scherp moeten zijn in het gene wat wij goed kunnen en dat is druk op hun zetten en aanvallen.’’

Lijnders wil een dag voor de wedstrijd zijn basis voor het uitduel nog niet prijs geven. Vermoedelijk starten dezelfde elf als maandag tegen FC Oss. Dat betekent dat Mart Dijkstra en Frank Sturing op de bank beginnen.

De concurrenten van NEC spelen thuis. Fortuna Sittard, dat een verliespunt meer heeft dan NEC, ontmoet FC Den Bosch. Jong Ajax, dat evenveel punten heeft als NEC, treedt aan tegen FC Emmen.

De vermoedelijke opstelling:

Delle; Heinloth, Golla, Van de Pavert, Verdonk; Jansen, Achahbar, Breinburg; Kadioglu, Braken, Groeneveld.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. NAC-huurlingen Helmond Sport in onduidelijkheid over toekomst: ‘Daar zitten ze wel mee’
    voorbeschouwing

    NAC-huurlingen Helmond Sport in onduide­lijk­heid over toekomst: ‘Daar zitten ze wel mee’

    De situatie bij NAC, waar trainer Mitchell van der Gaag deze week vertrok, heeft ook zijn weerslag op de vijf NAC-huurlingen van Helmond Sport. NAC zit al sinds oktober zonder technisch manager en zoekt een nieuwe algemeen directeur. ,,Er is veel onduidelijkheid en onzekerheid bij NAC, ook over hun toekomst. Daar zitten die jongens wel mee, ja”, zegt Helmond Sport-coach Robby Alflen.