Volledig scherm
Tibeau Swinnen in duel met Kevin van Kippersluis van Cambuur. © Pro Shots / Henk Jan Dijks

Machteloos Helmond Sport lijdt tegen Cambuur elfde seizoensnederlaag

Helmond Sport heeft na drie wedstrijden zonder nederlaag weer eens verloren. SC Cambuur was vrijdagavond met 0-1 te sterk voor de Helmonders, die aanvallend wel heel erg matig waren.

Door de vele blessures en de schorsing van Joeri Poelmans was Helmond Sport-trainer Robby Alflen beperkt in zijn keuzes voor de thuiswedstrijd tegen Cambuur. Diego Snepvangers en Tibeau Swinnen keerden terug van blessures en startten in de basis, Bram Zwanen zat zodoende weer op de bank.

Met die gemankeerde basisopstelling kon Helmond Sport aanvallend maar weinig uitrichten tegen Cambuur. De eerste kans van de wedstrijd was nog wel voor de thuisploeg; Dean Koolhof poortte zijn tegenstander, maar verspeelde de bal vervolgens. Daarna was het vooral Cambuur dat kansen kreeg. De grootste was voor Kevin van Kippersluis, die in de 36ste minuut van dichtbij op een Helmonder stuitte. Helmond Sport stelde daar niet meer dan een fraaie rush van Maiky Fecunda tegenover.

Snelle achterstand

In de tweede helft kwam Helmond Sport al snel op achterstand; Tyrone Conraad kreeg de bal via via voor zijn voeten en liet doelman Stijn van Gassel met een bekeken schot kansloos: 0-1. Daarna zakte Cambuur wat terug, maar Helmond Sport was ondanks het inbrengen van Albian Muzaqi als extra spits nauwelijks bij machte om gevaar te stichten. Fecunda was met een kopbal nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar die viel niet meer. Zodoende leed Helmond Sport alweer zijn elfde nederlaag. 

 1. Helmond Sport-trainer Alflen zoekt naar oorzaak blessuregolf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’
  voorbeschouwing

  Helmond Sport-trai­ner Alflen zoekt naar oorzaak blessure­golf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’

  Helmond Sport mist tegen FC Volendam mogelijk een compleet elftal aan spelers. Het gros is geblesseerd, Tibeau Swinnen, Joeri Poelmans en mogelijk Koen Wesdorp missen Volendam-uit vanwege schorsingen. Helmond Sport-trainer Robby Alflen snapt ook niet hoe de ene na de andere speler geblesseerd raakt. ,,Misschien komt het wel omdat we een dramatisch veld hebben”, gist hij.
 2. Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenregen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenre­gen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Met drie rode kaarten in negen minuten schreef Helmond Sport tegen FC Dordrecht historie; in de eerste divisie kwam dat in zo'n kort tijdsbestek in elk geval de laatste dertig jaar niet voor. Directeur Leon Vlemmings kijkt in de spiegel en vindt dat spelers er voortaan ‘alles aan moeten doen’ om dergelijke situaties te vermijden. De club gaat wél in beroep tegen de straf van Koen Wesdorp.