Volledig scherm
Teije ten Den (Helmond Sport) wordt op zijn hielen gezeten door Jordie Briels (Fortuna Sittard) © Peter van Ninhuys/Pro Shots

Maikel Verkoelen schiet zwoegend Helmond Sport voorbij Fortuna

HELMOND - Helmond Sport had veel moeite met het defensief ingestelde Fortuna Sittard, maar won vrijdagavond wél in eigen huis: 1-0. Maikel Verkoelen schoot zijn ploeg in de 75e minuut met een fraai afstandsschot naar de zege en de 1e plek in de 2e periode.

Helmond Sport kreeg het initiatief van Fortuna Sittard, dat pas 1 punt had gepakt in uitwedstrijden dit seizoen. De Helmonders voetbalden echter in een veel te laag tempo om het Fortuna lastig te maken. De enige gevaarlijke momenten kwamen uit corners van Marc Hocher, maar Ron Janzen kopte in de 32e minuut over en in de 38e minuut trof de lange verdediger de paal. Fortuna Sittard stelde daar niets tegenover.

Afstandsschot Verkoelen

Na rust was het lange hetzelfde liedje: Helmond Sport probeerde vanalles om de Sittardse defensie te passeren, maar kwam niet eens tot kansen. In de 75e minuut probeerde rechtsback Maikel Verkoelen het uit wanhoop maar eens met een knal van een meter of 25, die vloog vervolgens fraai tussen de palen: 1-0. Fortuna hoopte daarna met opportunistisch spel nog een gelijkspel af te dwingen, maar Helmond Sport kwam niet meer in gevaar.