Volledig scherm
© BSR Agency

Malaise houdt aan bij Helmond Sport met nipte nederlaag tegen Go Ahead Eagles

Helmond Sport wacht nog altijd op de eerste competitiezege sinds 18 oktober. Vrijdag was Go Ahead Eagles net te sterk, een gelijkspel was terecht geweest, maar het werd 1-2. Het was het achtste competitieduel op rij zonder zege.

Helmond Sport-trainer Wil Boessen voerde een wijziging door in zijn basisopstelling tegen Go Ahead Eagles. Dean Koolhof begon op de bank, voor hem speelde Givan Werkhoven. Ook de speelwijze werd iets aangepast door Boessen, van een 4-5-1 formatie naar een 4-4-2-formatie.

Bekijk hier de samenvatting van Helmond Sport - Go Ahead Eagles (premium)

Dat pakte de eerste helft niet verkeerd uit. Helmond Sport begon nog wel matig aan het duel, maar Eagles kwam niet verder dan een paar afstandsschoten. Helmond Sport kwam daarna beter in de wedstrijd en kreeg ook kansen. Werkhoven kwam maar net een teenlengte tekort op een voorzet van Orhan Dzepar, Jeff Stans schoot een vrije trap hard over en Dzepar en Joppen schoten de bal ook nog een keer voorlangs het doel van de ploeg uit Deventer.

Flater Stans

Toch ging Helmond Sport met een achterstand rusten door een flater van Stans. Uitgerekend tegen zijn oude ploeg gaf de routinier een te korte terugspeelbal op Stijn van Gassel, die de bal vervolgens tegen de Fransman Antoine Rabillard op schoot: 0-1. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft kwam Helmond Sport goed terug in de wedstrijd. Jeroen Verkennis legde de bal breed op Tibeau Swinnen, die de bal na 56 minuten heerlijk in de kruising schoot: 1-1. De vreugde was van korte duur, 7 minuten later was het alweer 1-2, door een nóg fraaiere treffer; Jaroslav Navrátil schoot de bal snoeihard in de kruising achter Van Gassel, die kansloos was.

Even later dacht Go Ahead op 1-3 te komen, maar de treffer van Bannink werd afgekeurd wegens buitenspel. Helmond Sport kwam niet verder dan een enorme kopkans voor Nick de Louw, de verdediger knikte de bal in het zijnet. Het bleef dus bij 1-2 en daarmee een nieuwe nederlaag voor Helmond Sport.