Volledig scherm
Marc Höcher. © Toin Damen/Pro Shots

Marc Höcher (Helmond Sport) is 'klaar' met zilvervisjes en schakelt verdelger in

HELMOND - Het is vooralsnog niet het seizoen van Marc Höcher bij Helmond Sport. De routinier heeft regelmatig last van zijn luchtwegen en miste daardoor een handjevol duels. Hij wil nu zelfs de ongediertebestrijding inschakelen om zijn huis in Brandevoort te reinigen. "Ik wil alle risico's uitsluiten. Het is klote om telkens ziek te zijn, ik ben er zelf ook klaar mee."

In het begin van dit seizoen werd Höcher geveld door een virus, vlak voor de winterstop miste hij de duels met NAC en FC Den Bosch door luchtwegproblemen. „Ik ben astmatisch. Als ik me inspan, krijg ik het benauwd. Ook ben ik gevoelig voor allergieën”, aldus Hocher, die al diverse keren een longarts heeft bezocht.

Het helpt volgens Höcher niet mee dat in de kelder van zijn huurhuis in Brandevoort geen ventilatie zit, waardoor het vochtig in huis is. Höcher laat zijn huis nu inspecteren om dat probleem te verhelpen en wil nu zelfs de ongediertebestrijding inschakelen. Door het overtollige vocht zit zijn huis vol zilvervisjes. "Ik hoor soms verhalen dat ik de druk niet aankan, maar dat is onzin. De tweede seizoenshelft wil ik er écht staan."