Volledig scherm
Steven Edwards (rechts) schudt Jong PSV'er Matthias Verreth van zich af. © Peter van Ninhuys/Pro Shots

Marc Höcher schiet Helmond Sport voorbij koploper Jong PSV

HELMOND - Helmond Sport heeft vrijdagavond goede zaken gedaan door koploper Jong PSV in eigen huis te verslaan. Marc Höcher - die weer eens in de basis mocht beginnen - maakte het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0.

Jong PSV speelde met een veredeld A-juniorenteam tegen Helmond Sport, dat daar in de 1e helft niet van wist te profiteren. De Helmonders hadden veel meer balbezit, maar speelden in een veel te laag tempo om het Jong PSV lastig te maken. De 1e kans van de wedstrijd was na 24 minuten voor Teije ten Den, maar hij stuitte van dichtbij op Jong PSV-doelman Yanick van Osch. Daar bleef het voor rust bij.

Wereldredding Kaya

Na de pauze kwam Helmond Sport een stuk beter voor de dag. Robert Braber raakte in de 46e minuut van dichtbij nog de paal, maar 4 minuten was het wél raak. Marc Hocher schoot via de paal raak: 1-0. Daarna kregen de Helmonders legio kansen op 2-0, maar verzuimden ze de trekker over te halen. Jong PSV was in de slotfase nog dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Ferhat Kaya had in de 91e minuut een wereldredding in huis op een schot van Albert Gudmunsson.