Volledig scherm
Marijn van Heugten maakte in februari van dit jaar tegen Jong FC Utrecht zijn eerste en enige goal voor Helmond Sport. © Toin Damen/Pro Shots

Marijn van Heugten sluit met goed gevoel af bij Helmond Sport: 'Ik kan niet anders'

Marijn van Heugten (21) neemt per direct afscheid van Helmond Sport. Door een nieuwe schoolsituatie is het voor de spits uit Neerkant onmogelijk geworden om zijn opleiding te combineren met topsport. ,,Het was voetbal óf school. Ik kan niet anders", zegt Van Heugten, die een hbo-studie Logistiek in Venlo volgt. 

Van Heugten kaartte zijn persoonlijke situatie afgelopen weekeinde aan in een gesprek met Remond Strijbosch. ,,Ik zat er zelf best wel mee, het liefst had ik het seizoen netjes afgemaakt. Gelukkig reageerde de club begripvol, ze vonden het vooral jammer voor mij", zegt Van Heugten, die als B-junior aansloot bij Helmond Sport. Dit had zijn zevende seizoen moeten worden. 

Afscheid in stijl

Helmond Sport gunde Van Heugten dinsdag nog een 'afscheidswedstrijd' met de beloften tegen FC Dordrecht (6-0 winst). Met een doelpunt verlaat hij de club in stijl. ,,Scoren is altijd fijn, natuurlijk. In zo'n laatste wedstrijd al helemaal", zegt de aanvaller. ,,Zo sluit je het toch met een goed gevoel af."

Zijn persoonlijke hoogtepunt blijft zijn eerste en enige doelpunt voor Helmond Sport, op 16 februari van dit jaar maakte hij tegen Jong FC Utrecht de 2-0. Een unicum voor Neerkant, het bijna 2.000 zielen tellende dorp beschikt sindsdien over een doelpuntenmaker in het betaalde voetbal. ,,Dat was mijn mooiste moment, ja. Daar hoef ik niet lang over na te denken."

Terugkeer Neerkandia

Van Heugten wil nu het liefst zo snel mogelijk wedstrijden gaan spelen voor vierdeklasser Neerkandia, de club waar hij als pupil begon en waar veel vrienden van hem in het eerste spelen. Hij heeft nog wel groen licht van de KNVB nodig. ,,Dat loopt nu. Als zij mijn reden snappen, hoop ik voor de winter nog mee te kunnen doen. ,,Studeren en lekker met vrienden voetballen, ik heb er zin in."