Volledig scherm
Teije ten Den wordt op zijn hielen gezeten door Nick Bakker. © Toin Damen/Pro Shots

Matig Helmond Sport lijdt tegen FC Emmen vierde nederlaag op rij

HELMOND - Helmond Sport hoopte geleerd te hebben van het debacle tegen VVV (7-0 verlies), maar daar was tegen FC Emmen vrijdagavond niets van te zien. De ploeg van trainer Roy Hendriksen leed zijn 4e competitienederlaag op rij en verloor met 1-3.

Na een foute pass van Stephen Warmolts kreeg Issa Kallon na 7 minuten de bal en schoot hij van 30 meter raak: 0-1. In de 28e minuut wist Cas Peters uit de omschakeling 0-2 te maken en in de 37e minuut leed Warmolts opnieuw balverlies en maakte Frank Olijve er zelfs 0-3 van. Helmond Sport stelde daar weinig tegenover, al had de ploeg wel recht op een strafschop.

17 tegengoals in laatste 4 duels

Na rust probeerde trainer Roy Hendriksen met een dubbele wissel - Janzen voor Van Koesveld en Hiwat voor Hocher - nog wel iets te forceren, maar dat mocht niet baten. Helmond Sport werd wel ietsje beter en maakte in de 81e minuut ook nog 1-3 via Furhgill Zeldenrust, maar die goal viel te laat. Zodoende bleef het bij 1-3 en heeft Helmond Sport in zijn laatste 4 duels 17 tegengoals gekregen.