Trainer Wil Boessen was allerminst tevreden over het spel van zijn ploeg tegen FC Eindhoven.
Volledig scherm
Trainer Wil Boessen was allerminst tevreden over het spel van zijn ploeg tegen FC Eindhoven. © BSR Agency

Na 11 competitieduels zonder zege moet Helmond Sport vrijdag weer eens winnen: ‘Absurd’

voorbeschouwingHet zijn zware tijden voor Helmond Sport. De nasleep van de ongeregeldheden in de derby met FC Eindhoven ijlt nog na en de club bivakkeert ook nog eens middenin een sportieve crisis. Liefst elf competitieduels op rij werd er niet gewonnen, daar moet vrijdag tegen FC Den Bosch verandering in komen. ,,Het duurt al veel te lang. We moeten die reeks doorbreken”, stelt coach Wil Boessen. 

De laatste overwinning van Helmond Sport in de Keuken Kampioen Divisie dateert alweer van 18 oktober, toen werd FC Dordrecht met 1-2 verslagen. In de 11 competitiewedstrijden die volgden, pakten de Helmonders slechts drie punten (gelijk tegen FC Den Bosch, Jong Ajax en NAC Breda). En dan kwam daar afgelopen vrijdag ook nog eens de zeperd tegen FC Eindhoven (2-0) bovenop. Met name voor rust leek het nergens op wat Helmond Sport op de mat legde. ,,Dat mag gewoon niet gebeuren, zeker niet in een derby”, zegt Boessen, die in tegenstelling tot anders nog niet wil zeggen of hij ook daadwerkelijk maatregelen gaat nemen wat betreft zijn basisopstelling. 

Dat er wat verschuivingen plaats zullen vinden, is logisch. Jeff Stans is geschorst, Dean Koolhof en Juul Respen (beide lichte bovenbeenklachten), Bram Zwanen (enkel) en Senne Vits (voet) zijn geblesseerd. Anderzijds keert Diego Snepvangers weer terug in de wedstrijdselectie na een liesblessure. Boessen is ondanks de blessures en de recente vorm positief. ,,Ik hou me vast aan de inzet die elke week wordt geleverd, die is gewoon prima. Als groep blijven we ook bij elkaar en steken we er een hele hoop energie in. Dat moet er een keer uitkomen”, verzekert hij.

Kansen

Opponent FC Den Bosch won na de winterstop ook nog niet en verloor met Leo Väisänen (IF Elsborg) en Stefan Velkov (RKC) ook nog eens twee sterkhouders. Boessen werkte vorig seizoen nog met het duo en ziet ook dat zijn oude ploeg nog zoekende is. ,,Zij zijn defensief kwetsbaarder geworden, daar liggen ook zeker kansen voor ons.”