Volledig scherm
© BSR Agency

NEC doet Helmond Sport in laatste minuut pijn

Lange tijd dacht Helmond Sport in eigen stadion een punt te pakken tegen NEC. Maar in blessuretijd ging het vrijdagavond alsnog mis voor de ploeg van trainer Wil Boessen: 1-2.

Net als bij alle andere wedstrijden dit weekend in het betaald voetbal in Nederland werd ook in Helmond de eerste minuut niet gevoetbald. Dit om aandacht te vragen voor racisme. Na de minuut waarin de spelers stil bleven staan, rolde de bal alsnog. Maar heel warm kregen de supporters het niet van het spel van de thuisploeg en NEC.

Bekijk hier de samenvatting van Helmond Sport - NEC (premium)

Het tempo lag laag en vooral Helmond Sport was slordig als het de bal een keer had. Het zorgde voor een gezapige eerste helft waarin nauwelijks kansen te noteren vielen. Of het had de uitbraak van Givan Werkhoven moeten zijn. De spits brak na twintig minuten uit en zag tot zijn eigen verbazing NEC-doelman Mattijs Branderhorst buiten zijn eigen zestienmetergebied. Werkhoven omspeelde de keeper, maar vergat vanaf ongeveer 25 meter te schieten.

Aan de andere kant had ook doelman Stijn van Gassel het rustig. De bezoekers kwamen een aantal keer dreigend door aan de zijkant, maar de voorzetten leverden geen gevaar op. Twee schoten in kansrijke positie vanaf de rand van het strafschopgebied gingen een meter naast en over.

Druk NEC

Helmond Sport had na rust meer moeite om NEC van het doel af te houden. De bezoekers drukte de ploeg van Boessen ver terug op eigen helft. Een voorzet zeilde voorlangs en een schot van grote afstand kon Van Gassel pakken. Maar na een uur spelen was de doelman kansloos op een van richting veranderd schot van Jonathan Okita: 0-1.

Helmond Sport kon daar weinig tot niets tegenover zetten. Tot Sander Vereijken de bal tien minuten voor tijd kreeg. Vanaf links dribbelde de buitenspeler naar binnen. Zijn schot verdween strak in de bovenhoek: 1-1. Het was het eerste doelpunt in het betaald voetbal voor de speler die afgelopen zomer van de amateurs van Gemert overkwam.

Het bleek niet voldoende voor een punt. Helmond Sport had al drie keer gewisseld toen Brusselers in de laatste minuut geblesseerd van het veld moest. NEC profiteerde optimaal van de man meer en trok de overwinning via Tom van de Looi in blessuretijd alsnog naar zich toe: 1-2.

Helmond Sport: Van Gassel; Joppen, De Regt, De Louw, Poelmans (58. Brusselers); Swinnen, Dzepar, Stans (77. Verkennis); Vereijken, Respen (66. Koolhof), Werkhoven

  1. Na 11 competitieduels zonder zege moet Helmond Sport vrijdag weer eens winnen: ‘Absurd’
    voorbeschouwing

    Na 11 competitie­du­els zonder zege moet Helmond Sport vrijdag weer eens winnen: ‘Absurd’

    Het zijn zware tijden voor Helmond Sport. De nasleep van de ongeregeldheden in de derby met FC Eindhoven ijlt nog na en de club bivakkeert ook nog eens middenin een sportieve crisis. Liefst elf competitieduels op rij werd er niet gewonnen, daar moet vrijdag tegen FC Den Bosch verandering in komen. ,,Het duurt al veel te lang. We moeten die reeks doorbreken”, stelt coach Wil Boessen.