Volledig scherm
Nick Bronzwaer volgt Remond Strijbosch op als hoofd jeugdopleidingen. © Helmond Sport

Nick Bronzwaer nieuwe hoofd jeugdopleidingen Helmond Sport

Helmond Sport heeft in Nick Bronzwaer een nieuwe hoofd jeugdopleidingen gevonden. De inwoner van Weert is een oud-speler van de club en was afgelopen seizoen al trainer van de onder 13, toen nog het enige jeugdteam. Hij volgt Remond Strijbosch, die onlangs vertrok naar Al-Jazira, op. 

Bronzwaer werkt ook als gymdocent op het Dr. Knippenbergcollege in Helmond, één van de partners waar de voetbalclub nauw mee samenwerkt richting de nieuwe campus op De Braak. Bronzwaer: ,,Het is mooi om bij de club waar ik als jeugdspeler begonnen ben nu de stap te maken naar deze functie. Gezien mijn achtergrond als docent en mentor is het prachtig om de verbindende schakel te worden tussen de club en OMO Scholengroep.”

Leon Vlemmings kwam al snel na het vertrek van Remond Strijbosch, die assistent-trainer wordt van Jurgen Streppel, uit bij Bronzwaer. Hij kent de club en verrichte vorig seizoen goed werk door kampioen te worden met de onder-13. Hij blijft ook trainer van dat team. ,,Nick kent het belang van onze opleiding om weer regionale spelers op te leiden voor het eerste elftal”, benadrukt Helmond Sport-directeur Leon Vlemmings. 

Nyron Wau keert terug

De opleiding bestaat in het nieuwe seizoen uit twee teams. Naast de onder-13 zal oud-speler Nyron Wau de onder-14 onder zijn hoede nemen. Hij kijkt uit naar de samenwerking met Bronzwaer: ,,Een mooie uitdaging om samen een vervolg te geven aan de ontwikkeling die Remond nog heeft ingezet”, aldus Wau.