Volledig scherm
Teleurstelling bij Helmond sport speler Jason Bourdouxhe en Stephen Warmolts © Pro Shots/Ed van de Pol

Nieuwe klap voor Helmond Sport: verlies bij Telstar

VELSEN-ZUID - Helmond Sport heeft zich door een 4-2 nederlaag bij het zwakke Telstar verder in de nesten gewerkt. Een 3-0 achterstand bij rust kon in de tweede helft tot 3-2 worden teruggebracht, maar in de slotfase viel alsnog de beslissing: 4-2. Daardoor is Helmond Sport nu achttiende en gedeeld laatste in de eerste divisie.

Na een redelijke openingsfase van Helmond Sport, waar Marc Höcher gepasseerd was ten gunste van Furghill Zeldenrust, ging het helemaal mis in Velsen. Telstar, dat net als Helmond Sport bar slecht aan het seizoen was begonnen, scoorde tussen de 26e en de 45e minuut via Van Berkel, Zamouri en Serrarens. Het ging allemaal erg simpel. De wedstrijd leek zo bij rust al gespeeld: 3-0.

Na rust bracht coach Roy Hendriksen snel aanvaller Shpend Hasani voor back Jeroen Verkennis. Tien minuten in de tweede helft verkleinde Jordy Thomassen met een strafschop de achterstand: 3-1. Halverwege de tweede helft volgde een tweede strafschop, opnieuw mikte Thomassen onberispelijk raak. Daardoor keerde de spanning terug, met kansen over en weer.

Uiteindelijk werd het duel in de slotfase beslist in het voordeel van Telstar (treffer Ajnane), en dropen de Helmonders verslagen af.

Met een gelijkspel in de eerste wedstrijd en daarna drie opeenvolgende nederlagen wordt het er niet gezelliger op in Helmond.