Volledig scherm
Bodi Brusselers moest direct na Helmond Sport - NEC naar het ziekenhuis. Hij kampt met een flinke hersenschudding. © BSR Agency

Personele problemen voor Helmond Sport tegen Jong Ajax, Brusselers heeft ‘flinke hersenschudding’

voorbeschouwingHelmond Sport verloor vrijdag tegen NEC niet alleen drie punten, maar ook enkele spelers. De Helmonders eindigden het duel met 10 man, omdat Bodi Brusselers met hoofdletsel van het veld moest en de ploeg al drie keer had gewisseld. De middenvelder heeft een flinke hersenschudding.

Brusselers wist niet meer wat zijn geboortedatum was en werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Daar kwam uit dat hij een flinke hersenschudding heeft. Dat gebeurde na een luchtduel waarin hij een duw kreeg en daarna hard op de grond viel. ,,Dat is gewoon een zware overtreding”, moppert trainer Wil Boessen. ,,De scheidsrechter (Alex Bos, red.) deed er niks aan.  Niet eens een gele kaart of niks, het wordt allemaal maar geaccepteerd. En even later greep hij ook al niet in toen er duidelijk hands werd gemaakt door NEC in het strafschopgebied.”

Ook Joeri Poelmans (rugklachten) en Nick de Louw (bovenbeen) kwamen niet ongeschonden uit de strijd met NEC. Maandag wordt bekeken of zij kunnen spelen tegen Jong Ajax. Stefan Tielemans, Diego Snepvangers en Bram Zwanen zijn er sowieso niet bij, dat drietal ligt er sowieso tot en met de winterstop uit bij Helmond Sport.

Moeilijke wedstrijd

Met tien man verloor Helmond Sport uiteindelijk in de extra tijd van NEC door een doelpunt van Tom van de Looi. En dat terwijl de Helmonders daarvoor juist terug in de wedstrijd waren gekomen via een prachtige treffer van Sander Vereijken. ,,Echt een domper. We wisten van tevoren dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, net als tegen De Graafschap. Uiteindelijk verliezen we twee keer in de extra tijd”, baalde Boessen. Een opsteker voor de coach is dat zijn ploeg het op papier sterkere ploegen lastig kan maken. ,,Dat vertrouwen moeten we mee naar Jong Ajax nemen. Als schat ik hen nog wel iets hoger in. Het is wel een voordeel dat Ajax Champions League speelt (woensdag tegen Lille, red.), maar dan nog hebben ze genoeg goede spelers over. We moeten aan de bak.”

  1. Na 11 competitieduels zonder zege moet Helmond Sport vrijdag weer eens winnen: ‘Absurd’
    voorbeschouwing

    Na 11 competitie­du­els zonder zege moet Helmond Sport vrijdag weer eens winnen: ‘Absurd’

    Het zijn zware tijden voor Helmond Sport. De nasleep van de ongeregeldheden in de derby met FC Eindhoven ijlt nog na en de club bivakkeert ook nog eens middenin een sportieve crisis. Liefst elf competitieduels op rij werd er niet gewonnen, daar moet vrijdag tegen FC Den Bosch verandering in komen. ,,Het duurt al veel te lang. We moeten die reeks doorbreken”, stelt coach Wil Boessen.