Volledig scherm
PREMIUM
Joeri Poelmans © Thomas Bakker/Pro Shots

Poelmans kijkt na rampjaar vooruit: 'Zin in een frisse start'

Na een ‘rampjaar’ bij Lierse SK is Joeri Poelmans (22) maar wat blij met zijn frisse start bij Helmond Sport. De Belgische back over zijn opleiding op blote voeten, een mistig Grieks avontuur én Helmond Sport, dat vandaag om 14.30 uur tegen Gemert speelt.

,,Heb je even?”, vraagt Joeri Poelmans als hem wordt gevraagd naar het afgelopen seizoen met Lierse SK. In de voorbereiding kreeg hij te horen dat hij verhuurd mocht worden, maar Poelmans zag het niet zitten om op amateurniveau te spelen en ’s avonds te gaan trainen. Dus bleef hij. Opmerkelijk genoeg begon hij de eerste competitiewedstrijd in de basis bij Lierse, als rechtsback, terwijl hij is opgeleid als linksback. Even later moest hij weer vertrekken en ging hij op stage bij zusterclub Ergotelis op Kreta, eigendom van de zoon van Lierse-eigenaar Maged Samy. ,,Dat zag ik niet zitten. Die man die ons daar begeleidde, zei dat het zomaar kon zijn dat na drie maanden de helft van de competitie failliet is...”, zegt Poelmans nog altijd verbaasd.

  1. NAC-huurlingen Helmond Sport in onduidelijkheid over toekomst: ‘Daar zitten ze wel mee’
    voorbeschouwing

    NAC-huurlingen Helmond Sport in onduide­lijk­heid over toekomst: ‘Daar zitten ze wel mee’

    De situatie bij NAC, waar trainer Mitchell van der Gaag deze week vertrok, heeft ook zijn weerslag op de vijf NAC-huurlingen van Helmond Sport. NAC zit al sinds oktober zonder technisch manager en zoekt een nieuwe algemeen directeur. ,,Er is veel onduidelijkheid en onzekerheid bij NAC, ook over hun toekomst. Daar zitten die jongens wel mee, ja”, zegt Helmond Sport-coach Robby Alflen.