Volledig scherm
Jason Bourdouxhe draait weg bij Dennis Janssen. © Marcel Bonte/Pro Shots

Pover Helmond Sport door late strafschop onderuit tegen FC Oss

OSS - Helmond Sport heeft ook de 2e wedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. De Helmonders kwamen tegen FC Oss nog wel op voorsprong, maar verloren uiteindelijk met 3-1. Voormalig FC Eindhoven-spits Tom Boere maakte 2 treffers voor de Ossenaren.

Helmond Sport begon met dezelfde 11 tegen FC Oss, dat vorige week het seizoen opende met een 1-1 gelijkspel tegen FC Dordrecht. Het duurde even voordat de wedstrijd op gang kwam; in de 17de minuut snelde Boban Lazic voorbij Jeroen Verkennis en gaf hij een voorzet op Dennis Janssen, die de vuisten van Helmond Sport-keeper Ferhat Kaya trof. Uit de rebound leek FC Oss-spits Tom Boere de rug van Steven Edwards te raken, maar scheidsrechter Richard Martens gaf een doeltrap. Uit de tegenstoot die volgde, kreeg Jason Bourdouxhe de bal in zijn voeten en schoot hij hem fraai binnen: 0-1.

Helmond Sport komt er niet aan te pas

De voorsprong gaf Helmond Sport geen vleugels, sterker nog: FC Oss nam het initiatief in handen en kreeg aardig wat mogelijkheden. Vooral Lazic zorgde met zijn dribbels voor gevaarlijke situaties, Helmond Sport stond ook regelmatig met 11 spelers op eigen helft. De grootste kans was in de 28ste minuut voor Jochem Jansen, die van dichtbij nét naast het Helmondse doel kopte. Helmond Sport stelde daar weinig tot niets tegenover.

Na rust begon Helmond Sport een stuk beter dan in de 1e helft: in de 47ste minuut gaf Marc Hocher een voorzet op Jordy Thomassen, die de bal echter schampte. In de 52ste minuut was Helmond Sport nóg dichterbij de 0-2, nadat Hocher de bal op het hoofd van Braber legde. De routinier kopte alleen rakelings naast het Osse doel. Na die betere fase kreeg FC Oss weer wat kansen. In de 61ste minuut stond Boere oog in oog met Kaya, die Helmond Sport met een redding op de been hield. 2 minuten later was het alsnog raak en zag Kaya er minder sterk uit, nadat Nassir El Aissati hem van een meter of 25 met een afstandsschot verraste: 1-1.

Boere schiet FC Oss op voorsprong

Na de gelijkmaker bleef FC Oss het betere van het spel houden en kwam Helmond Sport er niet meer aan te pas. De Ossenaren kregen de ene na de andere corner en Jochem Jansen knikte in de 73ste minuut bijna raak, maar Kaya lag opnieuw in de weg. In de 83ste minuut was het wel raak: Istvan Bakx dribbelde het Helmondse strafschopgebied in, schoot op doel en werd vervolgens gevloerd. Scheidsrechter Martens gaf een penalty, een op het oog zware straf. Tom Boere, voormalig spits van FC Eindhoven, benutte het buitenkansje: 2-1. Daarna gooide trainer Roy Hendriksen alles op de aanval en kregen de Helmonders nog een treffer om de oren; in de 86ste minuut tikte opnieuw Boere de bal binnen nadat Lazic en Bakx nog op Kaya stuiten: 3-1. Helmond Sport probeerde het daarna nog wel, maar kwam niet verder dan een kopballetje van Jordy Thomassen.