Pover Helmond Sport houdt stand tegen FC Dordrecht

VIDEOHelmond Sport is de Keuken Kampioen Divisie begonnen met een gelijkspel. Op bezoek bij FC Dordrecht kon de ploeg van trainer Robby Alflen aanvallend weinig uitrichten en werd het 0-0.

Helmond Sport begon met vier nieuwelingen in de basis. Voor Bart Meijers, Joeri Poelmans, Tibeau Swinnen en Bodi Brusselers was het hun eerste officiële wedstrijd in Helmondse dienst, Nick de Louw en Daan Ibrahim maakten hun basisdebuut. Ook voor trainer Robby Alflen was het zijn eerste duel.

Erg mager

Helmond Sport maakte een povere indruk tegen FC Dordrecht. De defensie was goed georganiseerd, aanvallend was het wel erg mager. Het was ook lang wachten op een Helmondse doelpoging; pas in de 32ste minuut kopte Bart Meijers voor het eerst richting het Dordtse doel – zijn poging ging naast. FC Dordrecht werd al niet veel gevaarlijker voor rust, zodoende was 0-0 ook een logische ruststand.

Kunst- en vliegwerk

Na rust was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft: FC Dordrecht viel aan, Helmond Sport hield tegen. De ploeg van Alflen deed dat met kunst- en vliegwerk. In de 61ste minuut had Marko Maletic de Helmond Sport-defensie met een kopbal al gewaarschuwd, daarna barstte het pas écht los. In de 63stse minuut raakte Savvas Mourgos de paal en ging ook de rebound maar nét naast het doel; even later leek Helmond Sport écht op achterstand te komen, maar Poelmans haalde de bal van de lijn. En Helmond Sport? Dat stelde er weinig tegenover; Diego Snepvangers was met een vrije trap nog het dichtst bij een doelpunt, ook Poelmans had nog kunnen scoren. Dat deed hij niet, het bleef bij 0-0.

Volledig scherm
© Dennis Wielders