Volledig scherm
Helmond Sport-verdediger Maikel Verkoelen hoopt volgende week minuten te maken bij de beloften. © FotoMeulenhof

Rentree Maikel Verkoelen bij Helmond Sport nadert: 'Voel me sterker dan ooit'

Na tien maanden blessureleed lonkt een rentree voor Maikel Verkoelen. Is de Helmonder de hoop in bange dagen voor Helmond Sport? ,,We gaan met mij erbij niet ineens twee periodetitels pakken, hoor."

De wedstrijd tegen Jong PSV komt nog te vroeg voor Verkoelen (25), die volgende week minuten hoopt te maken met de beloften. Verkoelen brengt gif in een ploeg, precies een element dat Helmond Sport dit seizoen nogal eens mist. ,,Als ik terug ben, gaan we niet ineens twee periodetitels pakken, hoor. Ik ben niet iemand die even vijftien doelpunten maakt, maar voeg wel iets toe als verdediger. Ik voel me - zeker fysiek - ook sterker dan ooit", zegt de enige Helmonder in de selectie.

Kruisband

Die laatste opmerking hoor je vaker van voetballers aan het einde van een lange revalidatieperiode. Verkoelen raakte op 3 maart geblesseerd, uitgerekend tegen RKC, zijn oude club. Een fikse tegenvaller; na twee mindere Waalwijkse jaren zette hij in zijn eigen Helmond de weg naar boven weer in. De blessure leek mee te vallen, maar uit een tweede scan bleek dat Verkoelen zijn kruisband had afgescheurd. Op 15 mei ging hij onder het mes, sindsdien revalideert hij.

Autopech

De eerste tien weken vlogen voorbij en het leven lachte hem toe: Verkoelen werd in juli vader van zoon Ivy en lag voor op schema. Daarna volgde een terugslag. ,,Als je negen maanden met de auto naar het werk gaat, heb je ook wel een keer autopech. Het is niet zo dat ik het in die periode niet meer zag zitten, maar ik dacht wel van: wat doe ik hier in dat klotekrachthonk. Het was juist in die tijd fijn dat ik afleiding had met Ivy, dan dacht ik even niet aan voetbal."

Revanche

De verdediger ging met vrouw Aniek, zoon Ivy en zijn ouders eind augustus een weekje op vakantie naar Turkije om de batterij op te laden. Nu heeft hij al een trainingskamp in Turkije en een bijna volledige trainingsweek achter de rug. Tijd voor een rentree? ,,Ik voel me super, mijn knie voelt goed aan, ik ben ook niet bang dat het misgaat", zegt Verkoelen. Hij wil volgende week minuten maken met de beloften en dan snel aansluiten bij de wedstrijdselectie. En vervolgens met zijn teamgenoten revanche nemen voor een matige eerste seizoenshelft. ,,We hebben bijna dezelfde selectie als vorig seizoen, met genoeg kwaliteit. Verder zijn we het ook aan onze supporters verplicht om nog wat van het seizoen te maken."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement