Volledig scherm
Furhgill Zeldenrust. © Toin Damen/Pro Shots

Reserves Helmond Sport verliezen oefenwedstrijd van FC Oss

HELMOND - De spelers die tot dusverre mondjesmaat in de basiself verschenen bij Helmond Sport hebben donderdagmiddag met 2-1 verloren van de reserves van FC Oss. Furghill Zeldenrust maakte de enige Helmondse treffer, nieuweling Teije ten Den maakte zijn officieuze debuut.

FC Oss kwam in de 20ste minuut op voorsprong nadat Justin Mathieu zijn bewaker Nick de Louw aftroefde, doelman Joris van Gerwen omspeelde en de bal daarna in het lege doel schoof: 1-0. Daarna leek Teije ten Den gelijk te maken, ware het niet dat zijn kopbal van de lijn werd gehaald. In de 26ste minuut was het wél raak; de fit ogende Seppe Brulmans legde de bal terug op Zeldenrust, die rustig bleef en er 1-1 van maakte. Het leek nog even 2-1 te worden, maar Helmonder Jorzolino Falkenstein raakte oog in oog met Helmond Sport-keeper Van Gerwen de paal.

Zeldenrust maakt het niet af

Na rust was Helmond Sport de bovenliggende partij, maar ging FC Oss er juist met de zege vandoor. In de 60ste minuut had Zeldenrust een grote kans op de 1-2, maar hij faalde oog in oog met de doelman van FC Oss. In de 67ste minuut leek Joey Godee vervolgens wél te scoren, nadat hij in het strafschopgebied werd aangespeeld. Godee, die als rechtsbuiten en nummer 10 speelde, schoot de bal met zijn rechterbeen echter naast. FC Oss kreeg daarna nog 2 grote kansen, waarvan er eentje werd benut. Justin Mathieu maakte er na een vloeiende aanval na 87 minuten beheerst 2-1 van.

Opstelling Helmond Sport: Joris van Gerwen; Zwanen (78. Jesse van Gerwen), Verkoelen, De Louw, Rerimassie; Brulmans (84. El Arguioui), Ten Den (68. Veldpaus), Eijsden (46. Van Lankveld); Godee, Hasani (69. Van Beek), Zeldenrust (84. Van der Putten).