Helmond Sport-trainer Robby Alflen.
Volledig scherm
Helmond Sport-trainer Robby Alflen. © Pro Shots

Robby Alflen wil negatief record voorkomen: ‘Ik zie het zeker nog wel zitten bij Helmond Sport’

voorbeschouwingRobby Alflen moet met Helmond Sport van Roda JC winnen om ervoor te zorgen dat hij het record van Gerald Vanenburg niet evenaart. Vanenburg wist in 2006/2007 de eerste 13 duels niet te winnen, Alflen staat op 12. ,,Het kan niet zo zijn dat je wedstrijden die je ook had kunnen winnen, blijft verliezen”, zegt de Helmond Sport-trainer op bijna Cruijffiaanse wijze. 

Alflen wil maar zeggen: er waren dit seizoen genoeg wedstrijden die Helmond Sport had kúnnen winnen. Hij noemt FC Twente, NEC en het duel met Almere City FC van vorige week vrijdag nog maar eens als voorbeelden. ,,Dat je ze allemaal gelijkspeelt of verliest, is ergens ook geen pech meer. Het blijft alleen wel apart, het kan ook niet anders dan dat het binnenkort een keer goed gaat vallen”, verzekert Alflen. 

Hij verwelkomde deze week oude bekende Sjors Ultee op het trainingsveld en stelt dat het met de stemming in de groep wel goed zit. Natuurlijk vreet het aan de spelers dat ze nog altijd niet hebben gewonnen, maar het is niet zo dat ze in de put zitten. ,,Ik heb respect voor die gasten. Ze richten zich elke week weer op en blijven ervoor gaan.” Ook Alflen blijft ervoor gaan, benadrukt de coach. ,,Ik zie het zeker nog wel zitten bij Helmond Sport. Het gevoel dat we het om kunnen draaien, is er bij mij nog steeds.”

Roda JC-uit is op papier een moeilijke wedstrijd, weet Alflen. Maar, zegt hij, de laatste thuiszege van Roda was de eerste wedstrijd van het seizoen, tegen Jong Ajax. En dan willen diverse supportersgroeperingen het duel ook nog eens boycotten, omdat ze zich storen aan de beveiligers die door de club in worden gehuurd. ,,Bij Roda wordt ongetwijfeld gedacht: ‘O, Helmond Sport komt op bezoek, dat moeten we met twee vingers in onze neus winnen.’ Maar ze kunnen het nog wel eens lastig gaan krijgen”, stelt Alflen. 

Naudts in lappenmand

Helmond Sport moet nogal wat spelers missen in het Parkstad Limburg Stadion. Arne Naudts hield aan de wedstrijd tegen Almere City een enkelblessure over. Verder zijn Jamie Watt (enkel), Kjell Knops (hamstring), Dylan de Braal (knie), Daan Ibrahim (hiel) en Bram Zwanen (enkel) nog uit de roulatie. Aan de andere kant keren Albian Muzaqi en Dean Koolhof na blessureleed weer terug in de wedstrijdselectie.