Volledig scherm
Sander Vereijken loopt het veld op voor zijn eerste duel in het betaalde voetbal. © BSR Agency

Sander Vereijken debuteert met basisplaats in betaald voetbal op ‘10'

Helmonder Sander Vereijken debuteert vrijdagavond met een basisplaats in het betaalde voetbal. Trainer Wil Boessen van Helmond Sport heeft een plek voor Vereijken ingeruimd in zijn basiselftal dat het op De Braak opneemt tegen FC Volendam.

 De carrière van Vereijken (22) kent een stormachtige ontwikkeling. Een jaar geleden maakte de aanvaller de overstap van derdeklasser Mierlo-Hout naar hoofdklasser Gemert. Daar ontwikkelde de  balvaste dribbelaar zich zo goed, dat hij op de radar kwam bij de profclub uit zijn stad. Helmond Sport-directeur Leon Vlemmings wilde Vereijken graag naar de Braak halen.  ,,Wij vinden het belangrijk dat talentvolle Helmonders spelen voor onze club. Vereijken is zo’n talentvolle Helmonder met een gezonde brutaliteit", gaf Vlemmings in april aan toen hij de Gemert-speler vastlegde voor twee seizoenen.

In de voorbereiding op zijn eerste jaar in het betaalde voetbal heeft Vereijken een uitstekende indruk achtergelaten bij trainer Boessen, dat die hem daarvoor beloont met een basisplek in het eerste thuisduel met FC Volendam. Vereijken krijgt de kans om als de vrije man op ‘10' zijn visitekaartje af te geven.