Volledig scherm
Sjors Ultee is per direct toegevoegd aan de staf van Helmond Sport © Foto Ruud Voest

Sjors Ultee toegevoegd aan staf Helmond Sport

Sjors Ultee (31) is per direct toegevoegd aan de technische staf van Helmond Sport. Hij werkte al eens samen met huidig Helmond Sport-trainer Robby Alflen, die net als algemeen directeur Leon Vlemmings al langere tijd gecharmeerd is van de Utrechter.

Ultee was in het seizoen 2014/2015 assistent-trainer onder Alflen bij FC Utrecht en werkte tot en met het einde van vorig seizoen bij FC Twente als assistent-coach. De Tukkers namen in de zomer echter afscheid van de 31-jarige Utrechter. ,,Ik ken Sjors nog vanuit de opleiding van FC Utrecht en heb hem destijds bij het eerste gehaald”, herinnert Alflen. Ultee was later ook nog assistent-coach onder Erik ten Hag.

Het is niet zo dat Ultee puur op advies van Alflen binnen is gehaald door de Helmonders, ook directeur Vlemmings had hem op de korrel. Vlemmings kent Ultee op zijn beurt weer vanuit zijn tijd bij de KNVB, waar hij de cursus Coach Betaald Voetbal vernieuwde. Onder meer om trainers zonder een achtergrond als profvoetballer een kans te geven. ,,Een beetje in de lijn van trainers als Julian Nagelsmann (coach Hoffenheim, red. ) in Duitsland. Daarom hebben we de cursus destijds veranderd”, stelt Vlemmings.

In gesprek

Ultee was één van de deelnemers en kwam zodoende in contact met Vlemmings. Nu kruisen hun wegen elkaar bij Helmond Sport. Door de komst Ultee gaat Rémond Strijbosch zich meer op zijn taak als Hoofd Opleidingen focussen. Rein van Duijnhoven blijft keeperstrainer, verder loopt Nyron Wau nog stage op De Braak. Daarnaast is de club nog altijd in gesprek met assistent-trainer Mario Verlijsdonk, die dit seizoen nog niet op het veld stond bij Helmond Sport. Vlemmings kan daar op dit moment niets over zeggen. 

Volledig scherm
Sjors Ultee (rechts) was al eens werkzaam onder Helmond Sport-trainer Robby Alflen. © Pro Shots