Ondernemerssupportersclub Helmond Sport
Volledig scherm
Ondernemerssupportersclub Helmond Sport © FotoMeulenhof

Sponsoren steunen Helmond Sport extra in crisistijd

Nadat onlangs al veel Helmond Sport-fans hun seizoenkaart verlengden, is er nu ook een groep trouwe sponsoren die de club met raad en daad gaat helpen in het coronatijdperk. De stichting Heel Helmond Support gaat de club extra ondersteunen, onder meer door sponsoren voor het nieuwe seizoen te binden.

Heel Helmond Support zette de schouders aan het begin van dit seizoen al onder het businessclub-restaurant, dat veelal uitverkocht is tijdens thuiswedstrijden. Verder ondersteunt de stichting, die door William Verkoelen, Maria de Kimpe, Lucien van der Aa, Bjorn van Lieshout, Sam Sanders en Enrico Vrolijk wordt gerund, de club ook op commercieel vlak. ,,Er gebeurt nu een hoop in het betaalde voetbal. Veel clubs kijken of sponsoren nu wel of niet gaan verlengen”, merkt Helmond Sport-directeur Leon Vlemmings. Juist daarom betrok hij de sponsoren er zelf bij. ,,Een mooi signaal van saamhorigheid binnen onze club. We kunnen er alleen samen doorheen komen.”

Persoonlijk bericht

Voor veel clubs is het een vraag hoe ze sponsoren binnenboord houden, nu de coronacrisis veel bedrijven in het hart treft. Vlemmings stuurde onlangs al een persoonlijk bericht naar alle supporters en sponsoren en inmiddels is er vanuit de club met zo’n beetje alle sponsoren telefonisch contact geweest. ,,Gewoon om te horen hoe het ervoor staat en hoe het met iedereen gaat”, zegt Vlemmings. Heel Helmond Support kan daarin ook iets betekenen, de komende tijd wordt bekeken hoe de stichting eraan bij kan dragen dat (nieuwe) sponsoren zich voor het nieuwe seizoen aan de club gaan binden.

Ook de stichting stelt dat sponsoren en de club het sámen moeten doen. ,,Het betaald voetbal heeft momenteel een uitdaging, ook onze club. Het bestuur en directie heeft een kleine bezetting en verdient maximale support. Wij geloven in de koers die de club heeft ingezet om meer voor de stad en de regio te betekenen”, stelt de stichting.

Heel Helmond Support runt sinds dit seizoen het businessclubrestaurant.
Volledig scherm
Heel Helmond Support runt sinds dit seizoen het businessclubrestaurant. © Helmond Sport