Volledig scherm
Supporters overhandigen het bedrag aan directeur Leon Vlemmings. Als dank hebben die fans twee shirts overhandigd gekregen © ED

Supporters overhandigen vuurwerkcheque aan Helmond Sport-directeur Leon Vlemmings

Supporters van Helmond Sport hebben vrijdag een cheque overhandigd aan algemeen directeur Leon Vlemmings. Het geld is bedoeld om de boete te betalen die de KNVB de club oplegde voor het afgestoken vuurwerk tegen TOP Oss. 

De fraaie sfeeractie van Helmond Sport-fans om de bevrijders van de stad te eren, leek even een wrange nasmaak te krijgen nadat de KNVB een boete van 3.750 euro uitdeelde. Maar de supporters zetten hun schouders eronder en haalden het bedrag via crowdfunding binnen. ,,Een mooi gebaar van de supporters”, was Vlemmings trots. 

In totaal doneerden er 158 bedrijven, supporters (ook van andere clubs als RKC en sc Heerenveen) en andere personen die sympathie hebben voor Helmond Sport. Helmonder Ronnie leverde met zijn bedrijf Escort Helmond met een bedrag van 250 euro de grootste bijdrage.

  1. Na 11 competitieduels zonder zege moet Helmond Sport vrijdag weer eens winnen: ‘Absurd’
    voorbeschouwing

    Na 11 competitie­du­els zonder zege moet Helmond Sport vrijdag weer eens winnen: ‘Absurd’

    Het zijn zware tijden voor Helmond Sport. De nasleep van de ongeregeldheden in de derby met FC Eindhoven ijlt nog na en de club bivakkeert ook nog eens middenin een sportieve crisis. Liefst elf competitieduels op rij werd er niet gewonnen, daar moet vrijdag tegen FC Den Bosch verandering in komen. ,,Het duurt al veel te lang. We moeten die reeks doorbreken”, stelt coach Wil Boessen.