Volledig scherm
© Toin Damen/Pro Shots

Supporters storen zich aan oefenprogramma Helmond Sport

HELMOND - Fans van Helmond Sport zijn niet te spreken over het oefenprogramma van de club en vragen zich af waarom er vooral tegen amateurs en semi-profs wordt gespeeld. De supportersvereniging ging daarom in gesprek met trainer Roy Hendriksen, die stelt dat het erg lastig is om tegenstanders te vinden.

De supporters ergeren zich ook aan de tijdstippen waarop de oefenduels worden gespeeld, zoals tegen de Wooter Academy. Die wedstrijd werd afgelopen vrijdag om 13.00 uur gespeeld, veel fans moesten dat missen vanwege werk. Ook speelt Helmond Sport tot teleurstelling van fans wegens veiligheidsredenen soms besloten wedstrijden.

Hendriksen geeft tegenover de supportersvereniging aan dat wedstrijden vanwege de planning van andere clubs soms 's middags worden gespeeld. Dat vindt de coach vervelend, maar daar valt volgens hem weinig aan te doen. Het staat voor de oefenmeester voorop dat zijn ploeg wedstrijden kan spelen om speelklaar te zijn voor de start van de competitie, op vrijdag 5 augustus.

Oefenwedstrijd Excelsior
De Helmondse formatie speelt dinsdagmiddag nog een besloten oefenwedstrijd buiten Brabant en speelt zaterdag tijdens de Open Dag tegen eredivisionist Excelsior. De oefencampagne wordt op vrijdag 29 juli om 19.00 uur afgesloten met een wedstrijd tegen het KIFA Pro Team, dat bestaat uit (aanstaande) profs en beloften van diverse clubs uit binnen- en buitenland. Helmond Sport heeft die laatste tegenstander bewust gekozen, zodat de fans de club nog aan het werk zien vlak voordat de competitie begint.