Volledig scherm
Giovanni Hiwat (Helmond Sport) zit er kort op bij Lion Kaak (De Graafschap). © Lars Smook/Pro Shots

Thomassen dirigeert Helmond Sport voorbij De Graafschap in 'spookduel'

DOETINCHEM - In een leeg stadion heeft Helmond Sport vrijdagavond eenvoudig met 2-4 van De Graafschap gewonnen. Absolute uitblinker bij de Helmondse formatie was Jordy Thomassen, die 3 keer scoorde en bovendien nog een assist in huis had in het 'spookduel'.

Het was met name voor de fans van Helmond Sport zonde dat De Graafschap het duel zonder publiek moest spelen van de KNVB. De Helmondse aanhang miste zodoende een ijzersterke 1e helft, met een sublieme Jordy Thomassen. De spits maakte 3 goals en gaf ook nog een assist, waardoor de Helmonders met 1-4 gingen rusten en de wedstrijd na 45 minuten al gespeeld was.

Bal in de kruising

Na 12 minuten maakte Thomassen 0-1, in de 16e minuut gaf hij de assist op Giovanni Hiwat: 0-2. Mustafa El Jebli maakte in de 21e minuut 1-2 vanuit een corner, daarna was het woord weer aan Thomassen: 1-3 en 1-4. Die laatste was ook de mooiste, Thomassen draaide handig weg en schoot de bal met links in de kruising.

Na rust probeerde De Graafschap met 2 aanvallende wissels nog iets van de wedstrijd te maken, maar Helmond Sport kwam amper in de problemen. Sterker nog: in de 56e minuut kreeg Thomassen een kopkans, maar hij liet zien ook maar een mens te zijn en knikte naast. Daarna leken beide ploegen het wel te geloven, tot aan de 87e minuut. Toen maakte Anthony van den Hurk er 2-4 van, maar daar bleef het ook bij in de lege Vijverberg waar Nick de Louw in de slotfase zijn debuut maakte voor Helmond Sport.