Volledig scherm
PREMIUM
Jordy Thomassen tijdens het vriendschappelijke duel met DZC'68 © Remko Kool

Thomassen jaagt dromen na: 'Ze hebben me niet voor niks gehaald'

Jordy ThomassenZelfs op Bali trainde Bosschenaar Jordy Thomassen nog door om topfit bij De Graafschap te kunnen beginnen. Hoe de ex-speler van Helmond Sport via een omweg de eredivisie in het vizier heeft gekregen. ,,Ze halen me niet voor niks."

Als jong ventje had Jordy Thomassen (25) maar één droom: voetballen in De Vliert. Dat lag ergens ook wel voor de hand. Hij groeide op onder de rook van het Bossche stadion, stond er als fanatieke supporter op de M-side en woonde ook nog eens tegenover een van zijn voorbeelden: Anthony Lurling. De droom van Thomassen kwam – nadat hij als C-junior nog weg was gestuurd wegens een groeispurt – in 2013 uit met een invalbeurt tegen FC Volendam. 

  1. Helmond Sport-aanvaller George kan ‘zijn’ FC Twente aan titel helpen: ‘Mooi als we Sparta uitschakelen’

    Helmond Sport-aanvaller George kan ‘zijn’ FC Twente aan titel helpen: ‘Mooi als we Sparta uitschake­len’

    De een zegt dat hij het rustig aan moet doen, de ander stelt juist dat hij Sparta moet pijnigen. Het is duidelijk dat Dylan George (20), gehuurd van FC Twente, vrijdagavond voor een pikant potje staat. Als hij met Helmond Sport van Sparta wint, zijn de Tukkers vrijdag al kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. ,,Het zou mooi zijn als we Sparta uit kunnen schakelen”, zegt George.