Volledig scherm
Tibeau Swinnen. © Pro Shots

Tibeau Swinnen nieuwe aanvoerder Helmond Sport

Tibeau Swinnen is de nieuwe aanvoerder van Helmond Sport. De 23 -jarige Belg heeft de voorkeur gekregen boven Furhgill Zeldenrust en Arne Naudts die vice-aanvoerders zijn bij het team van Robby Alflen.

Swinnen maakte deze zomer de pikante overstap van rivaal FC Eindhoven naar De Braak. Vijf seizoenen speelde Swinnen in het blauwwit van de club uit Eindhoven. 

Swinnen doorliep de jeugdopleiding van RC Genk en maakte in 2013 de overstap naar FC Eindhoven. Daar speelde hij speelde afgelopen seizoen bijna alles. In de eerste seizoenshelft bewaakte hij onder ex-trainer Wilfred van Leeuwen als controleur de balans in de middelste linie. Na de winterstop stelde trainer David Nascimento hem vooral op als meest vooruitgeschoven middenvelder. In die rol kwamen zijn kwaliteiten - tussen de linies spelen - duidelijker naar voren en scoorde Swinnen zijn eerst twee goals in ruim drie jaar tijd.

  1. Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel pijnigt FC Eindhoven opnieuw: ‘Vooral mooi voor de supporters’
    video

    Helmond Sport-doel­man Stijn van Gassel pijnigt FC Eindhoven opnieuw: ‘Vooral mooi voor de supporters’

    Het seizoen van Helmond Sport is er niet mee gered, maar de overwinning in de derby op FC Eindhoven geeft het wel enige glans. En dan vooral voor de supporters, wilde doelman Stijn van Gassel na afloop benadrukken. ,,Het is een kloteseizoen, ook voor onze supporters. En je weet dat de derby hier leeft. Dan is het mooi dat je met zo'n mooi weertje de punten over de streep trekt.”