Volledig scherm
© BSR Agency

Tiental Helmond Sport krijgt te weinig in Zuid-Willemsvaartderby met FC Den Bosch

Helmond Sport kwam vrijdagavond niet verder dan een gelijkspel tegen FC Den Bosch: 0-0. Met name na rust lagen er kansen op een overwinning, maar die kwam er niet voor de Helmonders, die het duel met 10 man eindigden. Bodi Brusselers kreeg een rode kaart.

Helmond Sport-trainer Wil Boessen wijzigde zijn formatie op vier plekken tegen FC Den Bosch; een duidelijk signaal na het slappe spel in de derby tegen FC Eindhoven. Orhan Dzepar en Daan Klomp werden gepasseerd ten faveure van Bodi Brusselers en Jeroen Verkennis. Verder verving Tibeau Swinnen de geschorste Jeff Stans en verving Diego Snepvangers - zelf net terug van een zware blessure - de geblesseerde Dean Koolhof.

Bekijk hier de samenvatting van Helmond Sport - FC Den Bosch (Premium)

Met die basiself begonnen de Helmonders in de eerste minuten nog moeizaam, FC Den Bosch had direct een kans om te scoren. Daarna ging het beter, Sander Vereijken was eens gevaarlijk met een dribbel en het boogballetje van Jordy Thomassen ging maar net naast.

Tekst loopt verder onder tweet

Thomassen raakt de lat

Dat waren ook meteen zo’n beetje de hoogtepunten van de eerste helft. Na rust was het veel interessanter. Al na een paar minuten had Pedro Marques een grote kopkans, maar hij knikte de bal naast het doel. Daarna was het Helmond Sport dat de klok sloeg. Eerst was er een enorme kans voor Kay van de Vorst, uit een rebound, maar hij schoot de bal tegen een verdediger op de lijn. Even later speelde Thomassen zich vrij en schoot hij de bal op de lat.

Ook daarna hadden de Helmonders het overwicht, maar werd er niet gescoord. Vanaf de 78ste minuut keerden de kansen, Bodi Brusselers haalde de doorgebroken Marques neer en kreeg uiteindelijk de rode kaart. Scheidsrechter De Cuyper moest lang zoeken voordat hij wist wie de overtreding had gemaakt en gaf na lang beraad de prent aan Brusselers.

Ook met tien man was Helmond Sport gevaarlijker, maar het bleef uiteindelijk bij 0-0.