Volledig scherm
Arnaut Groeneveld maakt de 0-1. © ©Toin Damen

Tiental Helmond Sport lijdt tegen titelkandidaat NEC vijfde nederlaag op rij

Helmond Sport heeft niet voor een stunt kunnen zorgen tegen titelkandidaat NEC: 1-2. De Helmonders eindigden het duel ook nog eens met tien man na een rode kaart voor Ron Janzen.

Helmond Sport-trainer Roy Hendriksen wijzigde zijn opstelling tegen NEC op één plek: Robert Braber was fit genoeg om te starten en stond aan de aftrap. Dat ging ten koste van Giovanni Hiwat, die op de bank begon. Zodoende speelde Arne Naudts als rechtsbuiten en Jordy Thomassen in de spits.

Dramatisch begin

Helmond Sport begon dramatisch aan de wedstrijd en legde NEC geen strobreed in de weg. In de 6de minuut mochten Arnaut Groeneveld en Sven Braken zo door de Helmondse defensie combineren en de 1-0 maken. Groeneveld schoot de bal van dichtbij op de benen van doelman Stijn van Gassel, die het doelpunt niet meer kon voorkomen. Enkele minuten later stonden de verdedigers van Helmond Sport opnieuw te slapen: Ron Janzen was te laat om het Michael Heinloth moeilijk te maken en zag hoe de rechtsback van NEC al na 9 minuten voor een 0-2 voorsprong zorgde.

Wereldgoal Braber

Het leek een vervelende avond voor Helmond Sport te worden, maar dat viel uiteindelijk mee. NEC ging minder en minder voetballen, Helmond Sport hield zich redelijk staande. In de 20ste minuut maakten de Helmonders ook de mooiste goal van de avond: Robert Braber legde aan, keek naar de bovenhoek en schoot geweldig raak: 1-2. Dat was ook tevens de ruststand in het Lavans Stadion.

Rode kaart Janzen

Na rust was het van beide kanten weinig hoogstaand. Arne Naudts had in de 55ste minuut nog de 2-2 kunnen maken, maar schoot voorlangs. Daarna werd het vooral onvriendelijk op het veld. NEC speelde de bal niet terug nadat Helmond Sport hem uit had getrapt, waardoor er een opstootje ontstond. NEC’er Anass Achahbar ging als een stervende zwaan naar de grond na een confrontatie met Ron Janzen, die laatste kreeg een directe rode kaart van scheidsrechter Van den Kerkhof. Daarna was de wedstrijd wel gespeeld. Zodoende leed Helmond Sport alweer zijn vijfde nederlaag op rij.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. NAC-huurlingen Helmond Sport in onduidelijkheid over toekomst: ‘Daar zitten ze wel mee’
    voorbeschouwing

    NAC-huurlingen Helmond Sport in onduide­lijk­heid over toekomst: ‘Daar zitten ze wel mee’

    De situatie bij NAC, waar trainer Mitchell van der Gaag deze week vertrok, heeft ook zijn weerslag op de vijf NAC-huurlingen van Helmond Sport. NAC zit al sinds oktober zonder technisch manager en zoekt een nieuwe algemeen directeur. ,,Er is veel onduidelijkheid en onzekerheid bij NAC, ook over hun toekomst. Daar zitten die jongens wel mee, ja”, zegt Helmond Sport-coach Robby Alflen.