Volledig scherm
PREMIUM
Stijn van Gassel op archiefbeeld. © Dennis Wielders

Van Gassel heeft zijn rug al snel gerecht

Een snelle revanche voor doelman Stijn van Gassel. Na zijn fout tegen FC Twente stond hij gisteren zijn mannetje tegen Jong PSV. ,,Ik heb meer ervaring."

Van schlemiel naar held in slechts één week tijd. Het kan verkeren, weet Stijn van Gassel (21) inmiddels maar al te goed. De talentvolle doelman van Helmond Sport was tegen FC Twente nog de grote schlemiel geweest, omdat hij bij de 2-2 in de fout ging. Tegen Jong PSV was hij gisteren de enige Helmond Sport-speler die een compliment kreeg van trainer Robby Alflen. ,,Dit was wel lekker voor mezelf, ja", zei Van Gassel na het gelijkspel (1-1).

 1. Helmond Sport-trainer Alflen zoekt naar oorzaak blessuregolf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’
  voorbeschouwing

  Helmond Sport-trai­ner Alflen zoekt naar oorzaak blessure­golf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’

  Helmond Sport mist tegen FC Volendam mogelijk een compleet elftal aan spelers. Het gros is geblesseerd, Tibeau Swinnen, Joeri Poelmans en mogelijk Koen Wesdorp missen Volendam-uit vanwege schorsingen. Helmond Sport-trainer Robby Alflen snapt ook niet hoe de ene na de andere speler geblesseerd raakt. ,,Misschien komt het wel omdat we een dramatisch veld hebben”, gist hij.
 2. Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenregen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenre­gen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Met drie rode kaarten in negen minuten schreef Helmond Sport tegen FC Dordrecht historie; in de eerste divisie kwam dat in zo'n kort tijdsbestek in elk geval de laatste dertig jaar niet voor. Directeur Leon Vlemmings kijkt in de spiegel en vindt dat spelers er voortaan ‘alles aan moeten doen’ om dergelijke situaties te vermijden. De club gaat wél in beroep tegen de straf van Koen Wesdorp.