De supporters van Helmond Sport, ook die van Vak-O, verlengen nu al hun seizoenkaart.
Volledig scherm
De supporters van Helmond Sport, ook die van Vak-O, verlengen nu al hun seizoenkaart. © BSR Agency

Veel Helmond Sport-supporters verlengen nu al hun seizoenkaart: ‘Dé manier om club meer lucht te geven’

De diverse supportersgroeperingen van Helmond Sport geven een signaal af door in deze onzekere tijd in grote getale hun seizoenkaart te verlengen. De coronacrisis hakt er stevig in bij profclubs. ,,Dit is dé manier om de club nu meer lucht te geven”, stellen de supporters in een statement.  

De kartrekkers van de supportersvereniging, We Are Helmond, Helmond Youth, de AA-side en North Side Vak-O roepen medesupporters op om hun seizoenkaart ook te verlengen. In totaal zijn er zo’n 600 seizoenkaarthouders bij Helmond Sport; door de actie is een significant deel van de aanhang er volgend seizoen ook bij. ,,Laten we als één deze crisis overwinnen. Op zo'n manier dat Helmond Sport ook komend seizoen en daarna een (gezonde) toekomst heeft”, schrijven de supportersgroepen ook in hun gezamenlijke statement op onder meer Facebook. 

Het is nog zeer de vraag of er dit seizoen überhaupt nog gevoetbald wordt in de eredivisie en eerste divisie, Helmond Sport moet op papier nog negen wedstrijden spelen. Sportief valt er niet veel meer te halen, beseffen de fans. ,,Na opnieuw een verloren seizoen – inmiddels dus letterlijk – richten de zorgen zich op het komende voetbaljaar. Een seizoen waarin Helmond Sport zich moet herpakken, maar door het coronavirus maken we nu al een valse start. Daarom is het nu juist tijd om achter onze club te gaan staan”, benadrukken de supporters. 

‘Gaaf signaal’

Door de huidige situatie is er nog veel onduidelijkheid bij clubs, ook wat betreft eventuele campagnes voor nieuwe seizoenkaarten. Helmond Sport-directeur Leon Vlemmings stelt de actie dan ook op prijs. ,,Dit is zo’n ontzettend gaaf signaal van onze supporters om nu al collectief in deze bijzondere tijd hun seizoenkaarten te verlengen. Een geweldig moment dat een groot solidariteitsgevoel laat zien en enorme steun in deze ook voor ons onzekere tijd. We zijn een bijzondere club en stad en zijn onze supporters ontzettend dankbaar”, zegt hij.