Volledig scherm
Steven Edwards in duel met Achilles 29-speler Kursad Surmeli. © Pro Shots/Erik Pasman

Veel sterker Helmond Sport blameert zichzelf tegen Achilles'29

HELMOND - Ook de derde wedstrijd heeft Helmond Sport geen geluk gebracht. De ploeg van Roy Hendriksen was veel sterker dan Achilles'29. Maar de Groesbeekse ploeg was wel beter in het benutten van kansen, en won dus (1-2).

Daarmee is de competitiestart van Helmond Sport officieel mislukt. Een punt uit drie duels met als tegenstanders MVV, Oss en Achilles, dat is gewoon dik en dik onvoldoende. Het voetbal was vrijdag bij vlagen best acceptabel, maar scoren bleek een ingewikkelde klus voor Helmond Sport.

De eerste treffer was al niet conform het wedstrijdbeeld en was dus voor Achilles'29. Omid Popalzay kwam door het midden opzetten en passeerde Ferhat Kaya met een bekeken schuiver.

In de 26e minuut trok Giovanni Hiwat de stand gelijk. Daarna lieten de Helmonders na om een of twee doelpuntjes meer te maken.

Na rust was Helmond Sport lange tijd heer en meester, maar de tweede treffer bleef maar uit. En jawel, Achilles nam uit een spaarzame tegenaanval weer de leiding, tot overmaat van ramp via de rug van Ron Janzen.

Met Furghill Zeldenrust voor Marc Höcher en Shpend Hasani voor Ron Janzen probeerde coach Roy Hendriksen een blamage te voorkomen. Helmond Sport viel aan, maar was weinig accuraat. En dus eindigde de pot in een onverwachte triomf voor oud-Helmond Sport-coach Eric Meijers en zijn ploeg.