Volledig scherm
Dylan de Braal tekende woensdag een contract bij Helmond Sport. © Helmond Sport

Verdediger Dylan de Braal tekent een contract bij Helmond Sport

HELMOND - Helmond Sport heeft de eerste versterking voor volgend seizoen binnen: verdediger Dylan de Braal (22) komt over van FC Oss en tekent een contract voor 1 seizoen in Helmond. 

De Braal speelde afgelopen seizoen 11 competitieduels voor FC Oss en speelde daarvoor twee seizoenen bij RKC Waalwijk. De Hagenaar spreekt over een sportieve stap vooruit. ,,Ik hoop mezelf bij Helmond Sport te kunnen ontwikkelen. Met trainer Roy Hendriksen heb ik een goed gesprek gehad waaruit vertrouwen sprak. Ik heb zin om bij Helmond Sport aan de slag te gaan."

De Hagenaar zette in zijn Waalwijkse periode een studie technische natuurkunde aan de TU Delft opzij, om zich helemaal op zijn voetballoopbaan te storten. 

Optie op verlenging

FC Oss was aanvankelijk ook nog in gesprek met de lange centrumverdediger, maar maakte onlangs bekend dat hij de club zou verlaten. De Braal tekent nu voor één jaar in Helmond, de club heeft een eenzijdige optie om zijn contract met een jaar te verlengen. Trainer Hendriksen heeft vertrouwen in de verdediger. ,,Hij is een jonge en talentvolle speler, die zich bij Helmond Sport verder kan ontwikkelen."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement