Volledig scherm
Een deel van de vernieuwde selectie van Helmond Sport. © John Geven

Vernieuwd Helmond Sport buiten en óp het veld ambitieus: ‘Strijden om een ticket in de play-offs’

De doelstelling van Helmond Sport liegt er niet om. De club wil na een teleurstellend jaar, waarin het laatste eindigde, weer kleur op de wangen krijgen. ,,We willen weer een sterke middenmoter worden, die strijdt voor een ticket in de play-offs”, benadrukt algemeen directeur Leon Vlemmings. 

Helmond Sport eindigde de laatste vijf seizoenen achtereenvolgens als 17de, 13de, 13de, 19de en 20ste. Deze zomer ging de bezem flink door de selectie heen en werd er ook extra geinvesteerd in de selectie. Desondanks heeft de club nog altijd een van de laagste spelersbegrotingen in de competitie. Maar met de nieuw aangestelde trainer Wil Boessen, die in het verleden heeft bewezen dat hij met minimale middelen kan presteren, worden de ambities dus opgeschroefd. En niet alleen met de wens om nacompetitie te halen, maar ook in de speelwijze. 

,,Wij willen in ons eigen SolarUnie Stadion voetbal spelen, dat bij Helmond past. Met lef, strijd en teamspirit”, zegt Vlemmings. Eerder in de voorbereiding liet Helmond Sport al zien dat het aardig uit kan delen. Tegen Al Raed uit Saoedi-Arabië werd er bijvoorbeeld met het mes tussen de tanden gespeeld. Dat wil de ploeg vaker laten zien. 

Belangrijke speler

Ook buiten het veld timmert Helmond Sport aan de weg. Met de slogan Heel Helmond Sport wil de club de stad achter zich krijgen. Spelers werken mee aan maatschappelijke projecten en de club zal een belangrijke speler worden in de nieuw te bouwen campus op De Braak. ,,We zijn op en buiten het veld ambitieus”, zegt Vlemmings.