Volledig scherm
© Toin Damen Pro Shots

Voetballers uit Japan gaan trainen bij Helmond Sport

HELMOND - Helmond Sport verwelkomt binnenkort de Japanse voetballers Masaya Kojima en Yuto Sashinami op het trainingsveld. Zij gaan van 5 tot en met 17 december meetrainen, bevestigt trainer Roy Hendriksen. "Het is voor die jongens vooral een leuke ervaring", zegt de coach. Beiden voetballen bij Vegalta Sendai in de J-League, het hoogste niveau in Japan.

Hendriksen kwam in de zomer via via in contact met een in Dusseldorf woonachtige Japanner die het Japanse voetbal promoot. "Ik ben contact met hem blijven houden en hij vroeg me of die jongens mee mochten trainen om te kijken hoe het er hier in Nederland aan toegaat. Dat is voor ons geen probleem", zegt Hendriksen.

Kojima is een verdediger die al eens meedeed bij Japan onder 19, Sashinami is een middenvelder. Het duo komt puur voor een trainingsstage naar Helmond en zal niet worden gecontracteerd. Omdat zij geen Europees paspoort hebben, moeten ze dan minimaal 300.000 euro per jaar verdienen. "Het gaat puur om het uitwisselen van kennis. Of Helmond Sport er nog wat aan over zal houden? Het is vooral een leuke ervaring voor die jongens", zegt Hendriksen.