Volledig scherm
Robby Alflen wordt de nieuwe trainer van Helmond Sport. © Pro Shots

'Volksjongen' Robby Alflen nieuwe trainer Helmond Sport

Helmond Sport heeft in Robby Alflen (49) een nieuwe trainer gevonden. De Utrechter is momenteel assistent-trainer bij Heracles Almelo, maar wil weer op eigen benen staan. Hij tekent voor twee seizoenen. 

Helmond Sport voerde de afgelopen weken gesprekken met diverse kandidaten, zoals Mike Snoei, maar heeft in Alflen de juiste man gevonden. Dat stelt directeur Leon Vlemmings: ,,We zijn blij dat we met Robby snel een nieuwe trainer hebben gevonden die goed bij de club past. Als volksjongen sluit hij goed aan bij de volksclub Helmond Sport en heeft hij gezonde brutaliteit, die we ook op het veld terug willen zien."

Goed gevoel

Alflen voetbalde zelf bij onder meer bij Ajax, FC Utrecht, Vitesse, Sparta, Heracles en Cambuur. Als trainer was hij vijf jaar werkzaam bij FC Utrecht, waar hij één seizoen hoofdtrainer was. De afgelopen 2,5 jaar was hij assistent bij Heracles onder John Stegeman. ,,Ik wilde graag weer op eigen benen staan", zegt Alflen. ,,Aan de gesprekken met Helmond Sport heb ik een erg goed gevoel overgehouden. De keuze was voor mij makkelijk, ik ga volledig voor deze mooie kans."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. NAC-huurlingen Helmond Sport in onduidelijkheid over toekomst: ‘Daar zitten ze wel mee’
    voorbeschouwing

    NAC-huurlingen Helmond Sport in onduide­lijk­heid over toekomst: ‘Daar zitten ze wel mee’

    De situatie bij NAC, waar trainer Mitchell van der Gaag deze week vertrok, heeft ook zijn weerslag op de vijf NAC-huurlingen van Helmond Sport. NAC zit al sinds oktober zonder technisch manager en zoekt een nieuwe algemeen directeur. ,,Er is veel onduidelijkheid en onzekerheid bij NAC, ook over hun toekomst. Daar zitten die jongens wel mee, ja”, zegt Helmond Sport-coach Robby Alflen.