Volledig scherm
Philipp Haastrup (links) en Robbie Haemhouts

Voor de bui binnen in Delden

DELDEN - Nog voor het noodweer ook in Delden toesloeg, werkte Helmond Sport woensdagmiddag een pittige training af. Het ging er in de brandende zon soms verhit aan toe.

De twee nieuwe contractspelers hielden zich verbaal rustig op de eerste dag van het trainingskamp. Philipp Haastrup (28) en Robbie Haemhouts (26) tastten hun nieuwe omgeving af. Beiden konden bijtekenen bij hun club (respectievelijk MVV en FC Omniworld), beiden kozen voor Helmond Sport. De Duitser Haastrup tekende woensdag een contract voor twee jaar, de Belg Haemhouts moest zijn krabbel nog zetten onder een overeenkomst voor een jaar.

Sjaak Lettinga was er nog niet bij in Overijssel. De middenvelder heeft een kleine terugslag gehad en arriveert donderdag. Joost Habraken, op de weg terug na een operatie, deed een deel van de middagtraining mee. Jeffrey Altheer bleef aan de kant: hij had vocht in zijn knie.

Opvallend was het optreden van de drie eigen-kweek-jonkies in het gezelschap: Kevin van Veen, Aart Verberne en Joep Zweegers toonden zich niet geïmponeerd en gingen volop de strijd aan met hun ervaren ploeggenoten. Ook derde keeper Wouter van der Steen maakte een prima indruk.

Qua haarkleur viel één speler op: de blonde Vojtech Machek die op proef is.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement